Wethouders in gesprek met werkzoekenden

21-11-2018 09:24

Wethouders in gesprek met werkzoekenden

ZAANDAM – Vandaag is het Nationale Werkbezoekdag. Honderden organisaties openen op afspraak hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Ook wethouders Natasja Groothuismink en Songül Mutluer van de gemeente Zaanstad doen mee.

Groothuismink: ,,Als wethouder werk en inkomen vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in onze samenleving kunnen meedoen, liefst via betaald werk. Door als gemeente Zaanstad mee te doen aan de Nationale Werkbezoekdag kunnen wij ook als wethouders heel concreet onze ervaring en ons netwerk inzetten voor werkzoekenden. Dat zou iedereen moeten doen wat mij betreft.”

Organisaties, werknemers én werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op de Nationale Werkbezoekdag. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken binnen bedrijven en publieke instellingen. De dag is een initiatief vanuit Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden.

De Nationale Werkbezoekdag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal. Petra van der Vlugt van Stichting DeBroekriem: ,,We zien dagelijks dat netwerken ook echt werkt. Juist als werkzoekenden in gesprek komen met professionals uit het bedrijfsleven, ontstaan er vaak relevante ontmoetingen en dat resulteert soms in mooie carrièremogelijkheden.”

Kijk voor meer informatie op: www.debroekriem.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl