Weverstraat afgesloten en hoe dan te rijden?

29-09-2020 16:14

Weverstraat afgesloten en hoe dan te rijden?

KROMMENIE - Dat de openbare ruimte van de Weverstraat aan vervanging toe was werd door bijna niemand in het dorp betwist. De inrichting voldeed niet meer aan de huidige eisen, bestrating die versleten is, de rijbaan die rijsporen vertoont en op plaatsen zelfs verzakt is. Ook zal daar waar nodig het riool vervangen worden. Dat betekende echter ook dat de straat afgezet moest worden. En dat duurt nog altijd voort.

Het vervangen van de bestrating biedt de kans de openbare ruimte opnieuw in te richten. Langs bijna de gehele Iepen- en Weverstraat komen brede fietsstroken. Fietsers krijgen hierdoor meer ruimte. Het autoverkeer krijgt minder ruimte door een smalle rijstrook tussen de fietsstroken. Hierdoor lijkt de rijstrook smaller, waardoor auto's langzamer zullen rijden. 

NUTSBEDRIJVEN
Aannemer Boogaard Infra BV is al een paar maanden bezig met de herinrichting van de Weverstraat. Tot nu toe is de straat opengebroken en wordt er riolering aangelegd. De planning was om voor de zomervakantie te starten met de bestrating. Het heeft lang geduurd voordat de omwonenden konden worden geinformeerd over de nieuwe planning. Er kwam geen duidelijkheid over de werkzaamheden van de nutsbedrijven. 
VERTRAGING
De werkzaamheden van Liander aan de elektriciteitskabels duurde langer dan gepland
Daarnaast is tijdens het graven in de groenstroken een KPN-kabel gevonden. Deze was zo slecht, dat deze vervangen moest worden. Hierdoor kon de grond voor de bomen niet verbeterd worden. Daarom is na overleg met KPN besloten om deze met voorrang te vervangen. Daardoor kon Boogaard Infra niet starten met het straatwerk.
FILELEED
De problematiek valt eigenlijk reuze mee, maar nu het verkeer via de Heiligeweg en Zuiderhoofdstraat naar het Padlaan geleid wordt ontstaan met regelmaat files. Zeker als en vrachtauto's hun lading lossen en de brug over de Nauernasche Vaart open staat. Dan is het een kwestie van flink wat geduld.

Eind november moet alle leed over zijn en het wegdek weer picobello.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl