Wielrenner Cees Bol vroeg gelost in Tour

05-09-2020 12:57

Wielrenner Cees Bol vroeg gelost in Tour

LAVAUR - Voor sprinter Cees Bol leek de zevende etappe in de Tour de France op papier een mooie kans om voor de ritzege te kunnen strijden. Al vroeg in de etappe raakte de Alkmaarder, net als veel andere sprinters, achterop. Die achterstand werd nooit meer goedgemaakt vanwege de harde wind. Het fenomeen waaier mag een Nederlander niet onbekend zijn, maar toch raakten diverse landgenoten juist in de kritieke fase in de problemen en op achterstand die niet meer te overbruggen viel.

"Op papier zouden er deze Tour zeven kansen voor sprinters moeten zijn, in realiteit zijn het er dan misschien vier of vijf", aldus Bol in gesprek met NOS. "Ze trokken een waaier boven op de klim en helaas werden we allemaal gelost."

Moeite bergop
"Eigenlijk op het klimmetje ervoor, meteen vanaf de start lag het tempo al zo hoog, dat ik en veel andere sprinters niet in goede positie aan die klim begonnen. Dat maakte het heel lastig. We verloren steeds meer tijd, dus hadden al snel door dat het een verloren zaak was."

Daarmee was de kans om opnieuw een sprint te rijden verkeken. "Natuurlijk is het jammer. Ik reed op die klim zo hard als ik kon, maar het was niet hard genoeg."

De etappe werd gewonnen door Wout van Aert. Het was voor de Belg de tweede ritzege in drie dagen. Jumbo Visma doet het als ploeg uitstekend tot nu toe. 


Dit weekeinde treft het peloton de Pyreneentoppen. De verwachting is dat er flinke tekening komt in de rangschikking.

BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl