Wielrenner Niki Terpstra weer op zijn racefiets

22-07-2020 16:55

Wielrenner Niki Terpstra weer op zijn racefiets

STREEK - Na zijn zware val in juni, waarbij hij ernstig gewond raakte, is onze voormalige streekgenoot Niki Terpstra begonnen aan de revalidatie. De Noord-Hollander werkt onder begeleiding van een fysiotherapeut verder aan zijn herstel.

Dat herstel verloopt zo voorspoedig dat de 36-jarige renner uit Bergen al weer zijn eerste voorzichtige ritjes op de fiets heeft kunnen maken. "Het ging niet soepel of snel en ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet", liet de renner van Total Direct Energie aan de collegae van NH Nieuws weten.

De oud-winnaar van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen kwam op 16 juni tijdens een tijdens een trainingsrit op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad hard ten val en belandde op de intensive care met een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug. Hij zou naar verwachting tien tot twaalf weken uit de roulatie zijn.

Dankzij de adequate hulpverleningen ter plaatse en de goede zorg in het VU ziekenhuis zijn de eerste stappen in het herstel goed verlopen. Daardoor kon Terpstra al vlot terug naar huis om verder te herstellen in zijn thuisomgeving. 'De steunbetuigingen die ik heb gekregen zijn overweldigend. Bedankt allemaal voor de support! Dit zal een grote motivatie zijn tijdens mijn revalidatie' liet de renner weten via twitter.


BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl