Winterwandeling met Staatsbosbeheer

Gepubliceerd: 08-01-2020 19:01

Winterwandeling met Staatsbosbeheer

ZAANSTREEK - Is het goede voornemen voor 2020 om vaker naar buiten te gaan? Begin het jaar dan goed en maak een wandeling door Westzaan met de gids van Staatsbosbeheer. Dit is mogelijk op zondag 12 januari van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Vanaf de watertoren van Assendelft (Communicatieweg) wandel je door het veenlandschap. De route gaat zowel over onverharde paden door het rietland, als over de verharde weg door Westzaan. Onderweg vertelt onze gids je over het veenlandschap en de planten en dieren die hier voorkomen.

Ook is er een momentje stilte: voor wie terug wil blikken op het afgelopen jaar, vooruit wil kijken naar het nieuwe jaar of gewoon voor wie even wil genieten van de natuurgeluiden. Bij terugkomst staat een welverdiende gezonde lunch klaar in de watertoren.

Leeftijd: vanaf veertien jaar. De afstand is vier kilometer. Boeken bij de watertoren door een mail te sturen naar: reserveren@dewatertorenassendelft.nl Meer informatie bij boswachter Inga Tessel via i.tessel@Staatsbosbeheer.nl Tip: Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. De route is niet geschikt voor mindervaliden en gaat ook over onverharde paden. Honden zijn niet toegestaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl