Winterwonderland van het Ilperveld

Gepubliceerd: 30-11-2017 22:11

Winterwonderland van het Ilperveld

De natuur maakt zich op voor de winter. Het donkere water in het Ilperveld lijkt trager te stromen langs het goudkleurige riet. Maar duizenden wintergasten zorgen er voor dat er van alles is te beleven.

Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien! Er zijn ook allerlei soorten ganzen en soms groepjes goudplevieren. En wie weet zien we in het riet een roerdomp op zoek naar prooi.

Kom en vaar met ons mee op zondag 17 december. Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Maar goed ingepakt is het volop genieten vanaf het water in het Ilperveld. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids op een beker lekkere warme chocolademelk!

De vaartocht duurt van 13.30 - 15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en €10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme kleding. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Foto: Tussen het riet valt de roerdomp nauwelijks op. Fotograaf Joke Huijser-Spekken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl