WKV Roda agenda goed gevuld

01-02-2021 12:34

WKV Roda agenda goed gevuld

WESTZAAN - Het jaar is voor de Westzaanse Korfbal Vereniging Roda begonnen met het sportieve - stille - afscheid van eerste teamspeelster Yoets Dubbeld. Een terechte afscheidswedstrijd zit er gegeven de omstandigheden niet in. Daarentegen staan er voor de jeugd wel interessante zaken op de kalender.

Yoets Dubbeld (zie foto) is na een jarenlange trouwe dienst gestopt met het spelen in Roda 1 en de selectie. Zij wilde eigenlijk al bij de aanvang van dit seizoen stoppen, maar besloot na het vertrek van een aantal spelers tot december in het clubbelang door te gaan. Na al haar trouwe dienstjaren zal Yoets in beslist gemist worden.

Een van de bekendste topschutters uit onze streek, Niels Doeves, zal op zaterdag 20 februari clinics geven aan de drie Roda E-teams. Niels is inmiddels 39 jaar oud en heeft er een mooie korfbal carrière opzitten. Hij maakte twee seizoenen deel uit van de selectie van korfbal league club Blauw Wit in Amsterdam. De rest van zijn carriere speelde hij bij ZKV, waar hij ook topschutter van de Zaanstreek werd. Twee jaar geleden is Niels gestopt om daarna gelijk actief te worden als trainer/coach bij het vlaggenschip van ZKV. Niels kijkt ernaar uit om met de Roda jeugd aan de slag te gaan. Bij Roda weten ze zeker dat hun E-jeugd hier veel van kan leren!

Vlak daarna, maandag 22 februari, geeft Roda hoofdtrainer Tim Ebbes een clinic aan de C1. Tim heeft dit seizoen bewezen dat hij de jeugdige Westzaanse selectie veel nieuwe dingen kan leren. Dit gaat hij nu aan de C1 laten zien. Na een aantal jaren trainer/coach te zijn geweest van GroenGeel A1, is Tim vanaf dit seizoen hoofdcoach geworden van de Roda selectie. Daarnaast is Tim ook gymleraar op een middelbare school, allemaal ingrediënten voor een toptraining! Niet voor niets raden de volwassenen bij Roda de C1 spelers aan om alle tips van Tim te onthouden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl