Woensdag op Zaanradio: In de ban van de Zaan in gesprek met Parteon

Gepubliceerd: 14-01-2019 11:01

Woensdag op Zaanradio: In de ban van de Zaan in gesprek met  Parteon

ZAANSTREEK/WORMERLAND - Een opgenomen interview met directeur bestuurder Harry Platte van Parteon is komende woensdag, 16 januari, tussen 20.00 en 22.00 uur te horen in het live-Zaanradioprogramma In de Ban van de Zaan.

Woningbouwcorporatie Parteon verwacht dit jaar tussen de 150 en 250 sociale huurwoningen in Assendelft te hebben verbouwd tot energieneutraal en aardgasvrij, dus woningen met een warmtepomp in plaats van een cv-ketel, zonnepanelen op het dak, en elektrisch koken op inductie en met bijvoorbeeld infrarood voor extra verwarming. Maar daarvoor heeft Parteon voorlopig wel de kennis en ervaring nodig van de Stichting Urgenda, van de landelijk bekende maar van oorsprong Wormerveerse Marjan Minnesma.

Urgenda heeft de afgelopen tijd individuele koophuizen helpen verduurzamen voor een gemiddeld bedrag van € 35.000. Dat is volgens directeur bestuurder Harry Platte van Parteon een duidelijk lager bedrag dan wat hij elders in de branche hoort of ziet. Vandaar zijn belangstelling voor de kennis van Urgenda. Terwijl omgekeerd de stichting Urgenda belang heeft bij de toepassing van haar kennis en ervaring op grote schaal, die Parteon met zo’n 16.000 huurwoningen in de Zaanstreek heeft te bieden.

Live radio
Blijf op de hoogte van de Zaanse politiek en stem af op Zaanradio. Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether) In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook via internet gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl Of luisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 915 of KPN kanaal 1115.

Op bijgaande foto een vooruitstrevende alternatieve oplossingen voor duurzame woningbouw: de bouw van het eerste prefab hennephuis ter wereld. Dat werd recent in Oude Pekela feestelijk (mede)geopend door Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl