Woensdagmarkt weer bijna als vanouds

28-04-2021 14:32

Woensdagmarkt weer bijna als vanouds

WORMERVEER - De traditionele weekmarkten (Zaanstad is er drie rijk) hebben het maandenlang met beperkte bezetting moeten doen. Vanaf heden kunnen alle ambulante handelaren de handen weer uit de mouwen steken en hun klanten proberen tevreden te stellen. Op de markt is niet alleen die goeie ouwe gulden een daalder waard, ook uw geduld is dat in deze coronaperiode.

 Net als al jaren staan ze er elke woensdag klaar voor op het Marktplein: de marktlieden. Vanaf heden staan er weer zeer verschillende marktkramen opgesteld met een nog grotere diversiteit aan producten. Zodra je de eerste stap op deze weekmarkt zet, krijg je een gezellig ons-kent-ons dorpsgevoel. De wekelijks terugkerende woensdagmarkt begint om 8:30 uur en eindigt om 16:30 uur. 


In Zaanstad zijn er wekelijks drie markten:
  • Krommenie (Durghorstplantsoen)
    Op dinsdag van 8.30 uur tot 14.30 uur
  • Wormerveer (Marktplein)
    Op woensdag van 8.30 uur tot 16.30 uur
  • Zaandam (Rozengracht)
    Op donderdag en zaterdag van 8.30 uur tot 16.30 uur

Er is geen maximum gesteld aan het aantal mensen dat de markt mag betreden. Het belangrijkste is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. De marktmeester en toezichthouders van de gemeente blijven controleren dat bezoekers en medewerkers zich aan de maatregels houden. Ook houden zij in de gaten of het niet te druk wordt op de markt.

TOEZICHT
De marktcommissie regelt ook een aantal extra marktkooplieden die helpen bij het letten op het nakomen van de maatregelen. Zij krijgen een speciaal hesje aan. Bij overtreding van de maatregelen worden in eerste instanties waarschuwingen uitgedeeld, zoals in heel Zaanstad gebeurd. Mocht het noodzakelijk zijn, dan zullen er boetes uitgedeeld worden. Als blijkt dat bezoekers en medewerkers zich niet aan de 1,5 meter afstand houden, dan kan de gemeente toch nog besluiten de weekmarkten af te lasten zodat het coronavirus niet verspreid kan worden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl