Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester

Gepubliceerd: 12-02-2020 8:02

Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester

WORMERLAND – De gemeenteraad van Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester. Judith Michel-de Jong is op dit moment manager en afdelingshoofd bij de strategische beleidsafdeling van de provincie Flevoland.

Judith Michel-de Jong (45) heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Hoorn. Zij was geruime tijd raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Hoorn, de gemeente waar zij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 oktober 2019  heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Michel-de Jong de verbinder en burgermoeder waar in de profielschets om werd gevraagd.

 Met de voordracht van de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Wormerland in de laatste fase. De aanbeveling wordt met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de minister de kandidaat voor.

De koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. Op 14 april 2020 staat de raadsvergadering gepland waarin mevrouw Michel-de Jong wordt geïnstalleerd. De huidige burgemeester Peter Tange gaat in maart 2020 met pensioen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl