Wormerland op de bres voor fietsverlichting

Gepubliceerd: 13-12-2019 8:12

Wormerland op de bres voor fietsverlichting

WORMERLAND – Je zou het wel in de hoofden van de fietsers die met zwarte kleding op een zwarte fiets in het donker rondrijden willen stampen: je bent onzichtbaar voor automobilisten! Levensgevaarlijk. De gemeente Wormerland deed daar wat aan. 

Op woensdagavond 11 december werden passerende fietsers staande gehouden op de Bordwalserstraat door wethouder Rob Berkhout, BOA Sander Veul en Jaw Boersen van de Fietsersbond. Niet voor een bekeuring, maar voor een vriendelijke controle in het kader van de ‘Ik val op!’ campagne. Boodschap: laat je fietslicht zo snel mogelijk maken. Want opvallen, redt mensenlevens

Rob Berkhout: “Ik zet mij in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Wormerland. Goede verlichting op de fiets is onmisbaar, zeker nu het lang donker is buiten. Daarom sta ik hier samen met onze BOA en de Fietsersbond om mensen bewust te maken om op te vallen in het verkeer.”

Kwetsbaar in donker
Vooral fietsers zijn kwetsbaar in het donker. Een werkend fietslicht – zowel voor als achter – zijn vereist. De politie mag een fietser zonder licht ook bekeuren (de boete bedraagt € 55,-).

Fietsverlichting kan aan de fiets bevestigd zijn, maar ook losse lampjes zijn toegestaan. Veilig Verkeer Nederland is voorstander van 'vaste' fietsverlichting.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl