Wormerland presenteert sluitende begroting

Gepubliceerd: 01-11-2019 9:11

Wormerland presenteert sluitende begroting

WORMERLAND - Het college van burgermeester en wethouders van Wormerland presenteert een sluitende begroting voor 2020. De geschatte inkomsten zijn hoger dan de geschatte uitgaven. In de begroting staat welke doelstellingen het college wil halen, wat daarvoor nodig is, en wat dit betekent voor de financiën.

Jeroen Schalkwijk, wethouder financiën, legt uit hoe het zit. “In het collegeprogramma hebben we doelen vastgesteld. Om deze doelen te behalen zijn bepaalde acties nodig. In de begroting staat welke acties we in 2020 gaan uitvoeren en wat dit betekent voor de financiën van de gemeente. De lasten voor onze inwoners en ondernemers stijgen niet meer dan de inflatie. Inflatie is een waardevermindering van het geld. Ik ben blij dat ik, namens het college, een sluitende begroting aan de gemeenteraad kan aanbieden. Ook voor de jaren daarop hebben we een positieve begroting.’’

Behandeling in raad
Op 5 november is er een raadsvergadering waarin de begroting definitief wordt vastgesteld. Deze raadsvergadering begint om 19.30 uur in het gemeentehuis van Wormerland. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. Wie wil inspreken moet een bericht naar de griffie sturen met daarin naam, adres, telefoonnummer en onderwerp of voorstel. Dit moet uiterlijk zes uur voor het begin van de vergadering bij de griffie aangemeld zijn. U kunt het bericht sturen via griffie@wormerland.nl of telefonisch 075 651 21 00.

Bekijk de meerjarenbegroting via wormerland.begrotingsapp.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl