Wormerveerder start crowdfunding voor Damiano Rizzato

Gepubliceerd: 20-05-2021 14:05

Wormerveerder start crowdfunding voor Damiano Rizzato

WORMERVEER - Een talentvolle conservatoriumstudent die door de Coronacrisis hard geraakt is op weg helpen. Dat is wat Tom Tulleken (71) voor ogen staat. Hij wil een poging doen om geld in te zamelen voor Damiano Rizzato.

Het verhaal begint in 2018, een aantal maanden na het overlijden van zijn vrouw, als de Gladoor (maar geboren Zaandammer) bij toeval na een concert in Utrecht in contact komt met een jonge conservatoriumstudent dwarsfluit. Hij komt uit Italië en hoewel al enkele weken in Nederland weet hij geen woonruimte te vinden.

'Omdat hij nogal emotioneel was en ik ook niet bepaald sterk in mijn schoenen stond, kreeg ik medelijden met de jongen en bood hem voorlopige woonruimte aan bij mij thuis in Wormerveer' en dat voorlopig werd een heel studiejaar en bovendien leidde het tot een hechte vriendschap, ook met Tom's kinderen.

Inmiddels studeert hij nu voor zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Aldo Baerten. De beperkende maatregelen die te maken hebben met het Coronavirus hebben net als zoveel cultuur-studenten ook hem hard geraakt. Niet alleen raakte hij zijn baantje kwijt, maar ook waren er het afgelopen jaar geen schnabbels in de vorm van optredens. In Wormerveer wist hij in 2019 de bezoekers van de 4 mei herdenking te vertederen met een zeer treffend optreden in de Doopsgezinde Vermaning.

Het leed is niet beperkt gebleven tot zijn situatie in Nederland. In Italië is zijn moeder ook haar baan kwijtgeraakt, een baan die zij voornamelijk had om bij te dragen in de studie- en verblijfskosten van Damiano. Tot overmaat van ramp blijkt nu zijn instrument, de dwarsfluit, toe te zijn aan een reparatie- en onderhoudsbeurt die € 1500 gaat kosten. 


Tom vertelt daarop dat hijzelf geniet van een klein pensioen en hoewel hij niets liever wil dan hem helpen kan de Italiaanse artiest van de Wormerveerder geen wonderen verwachten. 'Ook bij zijn familie in Italië is de financiële rek er goeddeels uit. Daarom doe ik een warm beroep op de lezers van deze oproep. Damiano is een talentvolle fluitist afkomstig uit een arbeidersgezin, die inmiddels al acht jaar fluit en piccolo studeert. Het zou ontzettend jammer zijn wanneer hij, met nog slechts één jaar voor de boeg, moet stoppen omdat zijn instrument straks niet meer voldoet. Help hem alstublieft. Als tegenprestatie ontvangt u een uitnodiging voor een mooi concert dat Damiano later dit jaar speciaal voor de lezer zal verzorgen. In bepaalde gevallen is ook een bijzondere tegenprestatie, als bijvoorbeeld een huisconcert, mogelijk.'

https://www.doneeractie.nl/help-damiano/-52725

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl