Wormerveerse Vermaning opgewekt het nieuwe normaal in

Gepubliceerd: 27-06-2020 14:06

Wormerveerse Vermaning opgewekt het nieuwe normaal in

STREEK - Zoals voor vele andere culturele platforms was het ook voor de Wormerveerse Vermaning een soort van billen knijpen waneer de deuren weer geopend mochten worden. Dat bericht is er en zorgt voor opluchting aan de Zaanweg 57. Vanaf 1juli kunnen er in de kerkzaal tot 45 bezoekers luisteren naar muziek, een lezing of een andere bijeenkomst bijwonen.

In maart moesten alle activiteiten worden gestaakt en dat betekende vanaf dat moment niet langer klassieke concerten, jeugdtheater van Potitico, filosofie cafe, de Flux ‘songbird Sunday’, lezingen van het Nut, toneel voorstellingen van PPG en wat al niet meer.


Tjalling Beets, in dit geval de opgewekte 'spreekstalmeester' vertelt dat het geheel er nog steeds is. 'Voorzichtig begint het bij ons ook weer te leven. Met al onze vrijwilligers willen graag weer met en voor de gasten aan de slag. Natuurlijk hebben we onze Wormerveerse Vermaning onder het vergrootglas van de corona regels gelegd. We hebben gekeken wat er wel kan, nu en vanaf 1 juli. Voor elke ruimte en gebruiksmogelijkheid hebben we een protocol gemaakt.' 

Voor de duidelijkheid nog even dat protocol: vanaf 1 juli mag er weer meer, maar de 1,5 meter blijft.
Vanaf 1juli kunnen er in de kerkzaal tot 45 bezoekers luisteren naar muziek, een lezing of een andere bijeenkomst bijwonen. In de kerkenkamer is het maximum circa 10 bezoekers. Dat alles conform de 1,5 mtr. regel. Voor een goede ventilatie is de mechanische ventilatie een tandje hoger gezet.

Beets vervolgt zijn verhaal door te melden dat er al vast voorzichtig begonnen is. ' Zo hebben verschillende muziekdocenten hebben ons ontdekt; er is alle ruimte voor muziekles. Er zijn al weer en paar vergaderingen gehouden. De filosofie cafés zijn weer gestart. In de zomermaanden is er in ieder geval 1 tentoonstelling. Dat is mogelijk omdat we sinds kort de beschikking hebben over maar liefst 20 meter tentoonstellingswand incl. o.a. verlichting. Die wand is niet alleen voor bedrijfs- en project presentaties maar natuurlijk ook voor de presentatie van schilderijen, foto’s en wat al niet meer, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld keramiek. En ook na de zomermaanden hebben we al weer verschillende evenementen in de agenda. We pakken de draad weer op en zien graag de mensen weer verschijnen.'  

Wie een idee heeft voor activiteiten kan dat mailenaan info@wormerveersevermaning.nl


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl