Worn Again wil bijzondere ‘testfabriek’ vestigen in Zaanstad

Gepubliceerd: 01-02-2019 9:02

Worn Again wil bijzondere ‘testfabriek’ vestigen in Zaanstad

ZAANSTAD – Door het ondertekenen van de intentieovereenkomst door Cyndi Rhoades, (op de foto links) CEO van Worn Again, en wethouder Sanna Munnikendam is de komst van een bijzonder bedrijf in Zaanstad een stapje dichterbij. 

Het Britse bedrijf Worn Again heeft een plan gemaakt voor de vestiging van een kleinschalige fabriek en showroom op een locatie in Zaanstad. Uiterlijk in september 2020 zou de fabriek moeten werken. Dit bedrijf heeft een wereldwijd unieke methode ontwikkeld om afgedankt textiel te recyclen. Het textiel wordt verwerkt tot cellulose en kunststof waarvan weer nieuwe garens van gemaakt worden.

Worn Again heeft zich tot doel gesteld een van de meest verontreinigende industrieën ter wereld te verduurzamen en iets te doen aan de groeiende afvalberg van textiel. De intentieovereenkomst beschrijft de aanpak voor de komende tijd.

Internationaal effect
,,We gaan in de Zaanstreek iets doen wat nog nooit eerder is gedaan”, zegt wethouder duurzaamheid en circulaire economie Sanna Munnikendam. ,,De bouw van een eerste, kleinschalige fabriek in Zaanstad kan internationale effecten hebben. Door anders met onze kleding en andere textiel om te gaan, kunnen we milieuverontreiniging voorkomen en duurzamer met onze omgeving omgaan. Het is bovendien een volgende stap in het volledig sluitend maken van de textielketen.”

Haalbaarheidtest
Worn Again test in Zaanstad de haalbaarheid van hun eerste fase fabriek met een doorkijk naar een volwaardige fabriek. Het plan is om deze relatief kleinschalige fabriek te zijner tijd op te schalen op dezelfde locatie en wereldwijd circa 40 van deze productiefaciliteiten te realiseren.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl