WSV’30 opgewekte winnaar Groote Koogsche toernooi

16-08-2020 18:10

WSV’30 opgewekte winnaar Groote Koogsche toernooi

KOOG AAN DE ZAAN - De drukte aan de Wezelstraat was deze stralende zondag vooral te vinden op het sportcomplex van KFC. Normaliter is het in deze vakantieperiode vooral druk op de camperparkeerplaats. De eigenaren daarvan kozen waarschijnlijk voor een beter beschutte plek. Het toernooi, dit seizoen noodgedwongen in afgeslankte vorm afgewerkt, kende een spannende finale. Er waren strafschoppen nodig om WSV’30 als winnaar te kunnen huldigen.

Na de verrassende uitslagen van de vrijdag stonden KFC en Saenden nu tegenover elkaar in de strijd om de derde en vierde plek. Het eerste deel van de partij liet zien dat beide teams nog wat punten ter verbetering kennen. Vooral aal Koogse zijde zal meer gekozen dienen te worden voor samenspel. Nu werden er teveel postbodes op het veld gesignaleerd.

Aan beide kanten ontstonden wat kleine mogelijkheden. De thuisclub claimde niet geheel ten onrechte dat er twee strafschoppen waren onthouden.

Na de pauze een gelijk spelbeeld. In een overtreding van een K verdediger op een S-spits zag de arbiter nu wel een strafschop. Dat ontlokte de KFC’ers de nodige opmerkingen. Het woord ‘kadootje’ viel veelvuldig.

Daar had Saenden routinier Stanley Louhatepessy echter geen boodschap aan. Hij is de vaste ‘pingelnemer’ in het team van trainer Rene Reijinga en stelde zijn ploeg niet teleur.

Vlak daarna bewees Christan Supusepa nog altijd over een fluwelen traptechniek te beschikken. Zijn pass op spits Lex Meijns maakte dat de 0-2 een logisch gevolg was.

KFC poogde vervolgens nog wel de bakens te verzetten, maar omdat de tweede helft volgens onderlinge afspraak maar 35 minuten duurde bleef de nul op het scorebord staan.

FINALE
Op het hoofdveld namen SVA en WSV’30 het in de finale tegen elkaar op. De Assendelvers openden sterk. Daan Rijkhoff leverde een perfecte voorzet af die echter de de S-spitsen niet kon worden afgemaakt. Vervolgens ontstonden over en weer wat kansjes, maar het vizier van geen der spelers stond al op scherp. Vlak voor de drinkpauze was het echter toch Daan Rijkhoff die toonde hoe slim je als spits moet zijn. De altijd en overla doelgericht denkende SVA’ er wist goed gebruik te maken van een foutje van verdediger Hoek. Het afronden van kansen is Rijkhoff wel toevertrouwd.

De Wormers kregen daarna het heft wat steviger in handen en drukten SVA wat meer in de verdediging. Uit die situatie wist de groenzwarten zich ook kansen te creëren, maar hoe ze het ook probeerden: de bal wilde er niet in.

Langs de lijn liet WSV’30 legende Cock Meeuwsen wel waarom dat kwam. ‘Je moet in de voorbereiding nooit alles meteen laten zien’ al sprak zijn gezicht na een aantal gemiste ballen andere taal.

Uiteindelijk werd de inzet dan toch beloond en was het Luuk Mol die op prachtige wijze die gelijkmaker in wist te schieten.

Ook daarna bleef het spel over en weer gaan zonder echt tot hoogtepunten te komen. Gescoord werd er niet meer en dat maakte strafschoppen noodzakelijk om een winnaar te kunnen aanwijzen. Daar waar WSV’30 er drie benutte was het SVA dat dit slechts een keer lukte. Na drie gemiste ballen kon WSV zich gaan opmaken om de wisselbeker in ontvangst te nemen.

FOTO'S Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl