WSV'30 verrast Fortuna W en wint eigen toernooi

23-08-2020 17:15

WSV'30 verrast Fortuna W en wint eigen toernooi

WORMER - Op de velden van WSV'30 werden vandaag diverse wedstrijden afgewikkeld. De toernooiwinnaars kwamen uit hetzelfde dorp. Zowel het tweede als het eerste van WSV'30 wisten het beste resultaat te behalen.

In de ochtenduren streden diverse reserveteams om de eer en de prijzen. Het echte werk startte om 14.00 uur. Om de derde plaats was er in de wedstrijd tussen Saenden en Zaandijk geen moment sprake van strijd. De Wormerveerders stonden bij rust al met 6-0 voor en hielden het daarna wel voor gezien getuige de 7-0 eindstand. De score was aan Saenden zijde eenvoudig bij te houden. De voormalige De Rijp spits Mickey Hoffs nam de eerste zes goals voor zijn rekening en Damian Wijndal scoorde onder toeziend oog van zijn vader Jerrel eenmaal. 


Voor Zaandijk blijft het zorgelijk. Toch leek dat vorig seizoen ook het geval waarna men in de competitie toch boven verwachting kon presteren.

Op de hoofdveld opende Fortuna W sterk tegen de gastheer. Dat viel ook te verwachten van de eerste klasser. Al heel snel was het Jordi Wisman die aan het einde stond van een mooi opgezette aanval. De voorzet van Aram de Munnik kon de voormalige Purmersteiijn spits snoeihard in de kruising koppen.

Het overwicht hield nog even aan. Pas in de tiende minuut was het de snelle Leroy Timmer die als eerste WSV' er in de buurt van de wederom sterk optredende doelman Maarten List wist te komen. Na een kwartier spelen leek Jordi Wisman zijn tweede goal te gaan scoren, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs bij het doel van routinier Albert Jan de Vries.

Inmiddels wist het team van trainer Rob Hersche hoe te handelen en dat maakte dat er balans op het veld ontstond. Meer en meer wisten de Wormers tegengas te geven. Na een half uur kwam dat tot uiting in de score. Een aanval over diverse schijven eindigde voor de voeten van Remy van Royen die met zijn wreef de bal akelig precies en hard in de kruising wist te plaatsen (1-1).

Na de pauze was de vraag of de eerste klasser de kersverse derde klasser onder de duim zou kunnen krijgen. Bij vlagen was er verschil merkbaar, maar dat gebeurde te weinig. Dat gaf de Wormers moed en leidde in de 70e minuut tot de 2-1 voorsprong via de weer in de selectie teruggekeerde Bart van Deinzen (2-1).

Dat noopte Fortuna W om meer naar voren te gaan spelen. De wil was er wel, maar de overtuiging ontbrak. Teveel ballen werden net niet goed geraakt. Er ontstonden welk wat kansen, maar de afmaker was er niet. Zodoende kon alles wat WSV'30 was het eindsignaal met gejuich ontvangen. De cup bleef eindelijk weer eens in Wormer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl