Yvonne Bos Looze winnares zevende ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 25-03-2019 20:03

Yvonne Bos Looze winnares zevende ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTAD – Nee, het beeld staat niet op de Dam in Zaandam zoals een inzender dacht. ‘Keteltje’ staat op het Marktplein in Wormerveer. Alhoewel, staat is niet het juiste woord. ‘Keteltje lag languit op zijn rug in de roeiboot van zijn vader naar de hemel te kijken’ aldus schreef de beroemde schrijver Cor Bruijn (1883-1978) in zijn boek Keteltje in de Lorzie. En hoe toepasselijk, laat Keteltje dat nu dankzij het kunstenaarsduo Axel van der Kraan en Helena J. van der Kraan-Mázl vandaag de dag letterlijk doen voor het Wormerveerse buurthuis met dezelfde naam.

Yvonne Bos Looze wist het goede antwoord en wint hiermee de waardecheque van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad. Van harte gefeliciteerd met de prijs. Artzaanstad neemt contact met u op.

Komen we al weer bij de achtste aflevering van de grote Zaanse kunstquiz die RTV Zaanstreek in samenwerking met Artzaanstad houdt: waar is bijgaand kunstobject te vinden? Het lijkt een beetje op een scheefgezakte hoge hoed waar de wind fictief langs waait. Gedragen door gazen vleugels staat het ergens in een polderlandschap te pronken. Maar waar???

Meedingen naar de prijs is simpel: word volger op Facebook van RTV Zaanstreek https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/ en geef het antwoord. Wie niet zijn antwoord wil verraden, kan het ook mailen naar info@rtvzaanstreek.nl Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie.

Wie dit doet vóór maandag 15 april maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: zoveel meer dan een kunstuitleen

Levensgrote schilderijen met voorstellingen die tot diep in je ziel binnenkomen. Of juist intiem kleine, lieflijke voorstellingen. Kunstwerken die je bij je lurven grijpen en werken die je niets doen… Zoveel mensen, zoveel smaken.

Wie z’n huis wil verfraaien met een uniek kunstwerk is bij Artzaanstad aan het goede adres. Het is ook hét adres voor een leuk geschenk. Van catchy clutch tot Piet Mondriaan brillenkoker. Van ‘hebbedingetje’ tot bijzonder kunstobject als pure eyecatcher. Wie op zoek is naar originaliteit en creativiteit kan z’n hart ophalen bij Artzaanstad. De kunstzinnige locatie die veel meer is dan een ’kunstuitleen’.

Inspireren
Rondstruinen en je laten inspireren kan letterlijk in de grote bij Artzaanstad-shop maar ook online op http://artzaanstad.nl/content/

Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl