Zaandam in teken bijzondere mode tijdens Zaanse Fashion Challenge

Gepubliceerd: 22-08-2019 11:08

Zaandam in teken bijzondere mode tijdens Zaanse Fashion Challenge

ZAANDAM – Fashionista’s opgelet: het stadshart van Zaandam staat zaterdag 31 augustus weer in het teken van modemaken tijdens de Zaanse Fashion Challenge. De ontwerpwedstrijd voor Zaanse modemakers. 

Dit jaar staat de catwalk in de watergang van het Inntel Hotel. Daar showen modellen de creaties van fashion-studenten van Atelier Tanade uit Wormer, Modevakschool New Style en Couturiere Astrid van der Linden. Wie van hen wint de juryprijs voor het mooiste ontwerp? Aan het goede doel is bij deze editie ook gedacht: tijdens het evenement wordt via een speciale winkeliersactie, kleding opgehaald voor Stichting Kledingbank Zaanstad.

Inspiratie
De fashionstudenten hebben ontwerpen gemaakt die zijn gebaseerd op het thema Oude Ambachten. De winnares van de juryprijs mag haar ontwerp in het Zaans Museum exposeren.

Waslijn
Langs de Gedempte Gracht hangt ook weer de waslijn. Iedereen die nog een draagbaar kledingstuk overheeft, kan dat inleveren bij de kraam van Kledingbank Zaanstad bij de muziekkoepel. Degenen die hier kledingstuk(ken) inleveren, ontvangen daarvoor voucher waarmee ze de acties kunnen verzilveren bij de aangesloten winkels. Op deze manier wordt Stichting Kledingbank Zaanstad geholpen. De kleding gaat na afloop van het mode-evenement naar de kledingbank.


Activiteiten
Daarnaast zijn er activiteiten als een viltworkshop door de Wereldwinkel, is kostuumgroep De Zaanse Kaper aanwezig en wordt er een interactieve stylingssessie gehouden. Kinderen kunnen in Zaanse streekdracht op de foto. In de Muziekkoepel speelt een big band.

Het evenement begint om 12.30 uur met muziek en eindigt rond 16.00 uur in de Muziekkoepel. Volg de facebookpagina voor de laatste updates: facebook.com/StadshartFashionEvent

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl