Zaandam Monetstad nog ver weg

Gepubliceerd: 06-10-2019 11:10

Zaandam Monetstad nog ver weg

ZAANSTAD - Er komt geen grote tentoonstelling van Monet-schilderijen in 2024. Dat is de conclusie die het college heeft getrokken uit het definitieve haalbaarheidsonderzoek dat door het Zaans Museum is opgeleverd.

Deze conclusie werd op basis van voorlopige resultaten van het onderzoek al in de voorjaarsnota met de raad gedeeld. Nu het definitieve rapport er is neemt het college het formele besluit.

Kosten zeven miljoen
Wethouder cultuur en toerisme Sanna Munnikendam (foto): “Uit het onderzoek is gebleken dat het Zaans Museum flink verbouwd moest worden voor de tentoonstelling. De kosten, minimaal 7 miljoen euro, wegen niet op tegen de baten. Wat ons betreft blijft een Monet-tentoonstelling in de toekomst zeker onze ambitie. Maar als we zoiets doen moet het haalbaar en betaalbaar zijn. Ik ben in ieder geval blij met het feit dat alles nu helder op een rij staat en dat is gebleken dat er wel voldoende schilderijen naar Zaanstad konden komen. In eerste instantie gaan we ons nu richten op de ‘Zomer van Monet’ in 2021. Dit kan een Zaans feest worden dat gaat dienen als eerste stap in onze ambitie naar ‘Zaanstad Monetstad’, waarbij Monet permanent zichtbaar is in het Zaanse straatbeeld en leeft in de harten van de inwoners van Zaanstad”.

Bij de bespreking van de uitvoeringsagenda cultuur en vervolgens bij het vaststellen van de begroting 2020-2023 neemt de raad een definitieve beslissing over het Monetprogramma 2021 inclusief de daarvoor beschikbare middelen. De gemeente gaat met de Stichting Monet in Zaandam in gesprek over de organisatie en uitvoering van de Zomer van Monet 2021.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl