Zaandijk bruist komend weekend

Gepubliceerd: 15-08-2019 9:08

Zaandijk bruist komend weekend

ZAANDIJK – De kans dat we het droog houden komend weekend is klein, dus haal de paraplu maar alvast uit de bak want echte Zaankanters ontmoeten elkaar traditioneel - weer of geen weer - tijdens de Zaandijker Jaarmarkt en Kaike en Koieremarkt. Komend weekend is het weer zover.

Op zaterdag 17 augustus vindt de Zaandijker Jaarmarkt plaats. Op zondag 18 augustus de Zaandijker Kaike en Koieremarkt (tweede hands- en curiosamarkt). Van 10.00 tot 17.00 uur is er van alles te doen en te beleven.

Jaarmarkt
Zaterdag wordt tijdens de jaarmarkt tevens het Zaandijker Standwerkers Concours gehouden. Rappe praters en verkooptalenten laten het publiek genieten van hun verkoopkunsten en ongetwijfeld onmisbare artikelen. Als vanouds is er een divers aanbod van eten en drinken.

Kaike en Koiere
Het feest gaat op zondag door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Dan staat er circa 150 kramen die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje, grappige snuisterij of boek waar u al een tijd naar op zoek was.

‘Honderd onder honderd’
In het Theehuis, Lagedijk 39, wordt onder het motto ‘honderd kunstwerken onder de honderd euro’ betaalbare kunst te koop aangeboden. Het zijn werken van zeker vijftien, voornamelijk Zaanse, kunstenaars die het afgelopen jaar in het Theehuis hebben geëxposeerd. Zo is er onder andere keramiek, glaswerk, fotografie, tekeningen, schilderijen, assemblages en sieraden te zien. Naast komend weekend is de verkoopexpo ook te zien in het weekend van 24 en 25 van 12.00 tot 17.00 uur.

Geen bussen over Lagedijk
Goed om te weten: zaterdag en zondag rijdt Connexxion niet over de Lagedijk. Een aantal haltes komen daar door te vervallen. Meer info op de website van Connexxion

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl