Zaandijk vandaag al 17 km kabel rijker voor registratie Sintintocht

Gepubliceerd: 15-11-2018 13:11

Zaandijk vandaag al 17 km kabel rijker voor registratie Sintintocht

ZAANDIJK – Wie nu Zaandijk bezoekt, kan er niet meer omheen: het Zaandorp maakt zich op voor de ontvangt van de goede Sint en zijn Pietermannen. Vanmorgen is begonnen met maar liefst zeventien kilometer aan kabels neer te leggen die nodig zijn voor de beeld en geluidregistratie komende zaterdag.

Levensgrote videowalls zijn reeds her en der geplaatst. Zowel op de Schans als in de doorgaande straten. Stapels dranghekken liggen opgestapeld op het parkeerterrein aan het Schoolpad. Het eerste overdekte podium is een feit. Een dieplader zoekt de juiste plek om zijn aggregaat te lossen. Slimme camera's hangen al aan de nostalgische lantaarns. Ook lantaarnpalen op de Schans zijn voorzien van kabels en bijhorende kasten voor (steun)zenders. Een immens grote zendmast markeert de entree van de Zaanse Schans. Terwijl diverse harde werkers bezig zijn met het uitrollen van kilometers kabels vanaf de aankomstplek van de Sint tot op de Zaanse Schans.

Vanmiddag 17.00 uur klaar
RTV Zaanstreek vroeg aan de hoofdpiet, eh, assistent… bij Broadcast Services NEP The Netherlands waar ze nu mee bezig zijn.

,,We zijn vanmorgen 7.00 uur begonnen met het leggen van de kabels voor beeld en geluid”, vertelt Timothy Gravestein. ,,Toevallig heb ik bijgehouden hoeveel kilometer we uitrollen. Vandaag om 17.00 uur moeten er vier soorten kabels klaarliggen voor de beeldregistratie. Te weten: 4.8 km aan camerakabel, nog eens 4,6 km aan kabel voor het signaal naar drie wireless camera’s, nog 5,9 km glasvezelkabel voor video- en audio registratie. En 1,5 km aan andere kabels.”

De bijna zeventien kilometer kabel wordt na de oplevering dag en nacht goed bewaakt. Morgenochtend vroeg komt de ploeg weer terug om ‘alles waar een stekker aan zit’ op te stellen en te monteren.

Zaandijk potdicht voor verkeer
Bij zowel de aankomstplaats, de loswal van AAK ter hoogte van het sluisje in Zaandijk, als bij molen De Bleeke Dood zijn overkappingen van steigerpijp gebouwd. Een waar woud aan verkeersborden moet duidelijk maken dat Zaandijk zaterdag potdicht zit voor het verkeer. Autoverkeer is niet mogelijk.

Fietsers worden vanaf de kruising Provincialeweg Guisweg gelijk richting Parklaan gedirigeerd. Het publiek staat straks veilig want doorgaande wegen voor snelverkeer worden geblokkeerd met betonblokken. De stapel ligt naast het fietspad op de Guisweg te wachten op moment van plaatsing.

 
Gastheren en -vrouwen
Tijdens de intocht lopen overal gastheren en gastvrouwen rond. De gemeente adviseert om hun aanwijzingen altijd op te volgen. Hoor of zie je iets dat belangrijk is om te delen: spreek deze mensen gerust aan. Natuurlijk kan het publiek ook bij hen terecht met vragen.

Kijk voor de route en veel meer nuttige informatie op de speciale website https://sintstad.zaanstad.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl