Zaandijker Wander van der Loo winnaar eerste ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 16-11-2018 13:11

Zaandijker Wander van der Loo winnaar eerste ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTREEK - Veel Zaankanters wisten het antwoord op de vraag ‘waar staat deze houten kikker?’ Het Kikkerbeest Kroosduiker is te vinden in de bocht op de Middel, even verder dan het laatste huis met nummer 102 in Westzaan. Hij staat daar in het groen en bij de sloten in natuurgebied De Reef. Wander van der Loo uit Zaandijk gaf het goede antwoord.

Hij wist ook toe te voegen dat de Kroosduiker oorspronkelijk bij houthandel Pont – Meijer (voorheen Rote) stond. Wander: van harte gefeliciteerd met je prijs, een cadeaubon van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad. Er wordt contact met je opgenomen over de afhandeling.

Voor de mensen die het naadje van de kunstkous willen weten: het kikkerbeest is opgebouwd uit losse balken en is door een Finse kunstenaar gemaakt. Door een actie is het kunstwerk in bruikleen gegeven aan de Westzaanse Gemeenschap. Bedoeling is het kunstwerk terug te plaatsen naar de omgeving van de nieuwbouw waar voorheen Rote was gevestigd. Al wordt er ook gesproken over het idee de kikker midden op de rotonde bij de Westzanerweg te plaatsen.

Tweede ronde kunstquiz
Ze is wat besmeurd vandaag de dag, maar dat heeft haar concentratie niet verstoord. Ergens in Zaanstad staat dit meisje dat een glas tegen haar oor heeft gedrukt. Ze luistert naar het zoemen van een gevangen hommel. Het geluid van de hommel in het glas klinkt als het geroezemoes van een mensenmassa als er opwinding is. Maar blijkbaar is ze zich niet bewust van het gevaar dat geïrriteerde hommels op kunnen leveren… Waar is dit kunstzinnige meisje te vinden?

Meedoen
Meedingen naar de prijs is simpel: stuur een mailtje naar info@rtvzaanstreek.nl met daarin het antwoord: waar staat het kunstwerk? Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie EN like/volg RTV Zaanstreek op Facebook: https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/

Wie dit doet vóór vrijdag 30 november maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl