Zaaneiland maakt zich op voor weekend vol kunst, performance en muziek

Gepubliceerd: 23-07-2019 8:07

Zaaneiland maakt zich op voor weekend vol kunst, performance en muziek

ZAANDAM - De zevende editie van KunstEiland staat in de steigers. Op zaterdag 14 en zondag 15 september transformeren de bewoners van het Zaaneiland in Zaandam hun eigen woonkamer in expositieruimte of concertzaal. En tonen werk van kunstenaars en artiesten die ze zelf hebben uitgenodigd.

Zo ontstaat er een kunstroute van zeventien locaties door de wijk, waarbij de bezoeker kennismaakt met uiteenlopende vormen van kunst. Fotografie, videokunst en sculpturen. Schilderijen, sieraden en performance. Het komt allemaal voorbij tijdens KunstEiland 2019.

Buitenlucht
Behalve exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners, is er op het grote grasveld van alles te zien en te doen zijn voor jong en oud. Er staat een tekentafel voor kinderen en bar met koude en warme drankjes. Samen met een kunstenaar kan de jeugd ook een reusachtig plastic kunstwerk maken.

Kunstenaars Katrine van Klaveren en Robert Roelink geven op het veld met hun participatie kunstprojecten invulling aan actuele thema’s als duurzaamheid, verspilling en zero-waste. Op zaterdagmiddag draait DJ Jeroen Kuiper van Grijs Gedraaid plaatjes staat er een borrel klaar.

Startpunt
Startpunt van de kunstroute bevindt zich in het voormalige kantoorgebouw Spaander op Badhuisweg 1. Hier is de brochure verkrijgbaar met kaart en informatie over de deelnemers en kunnen bezoekers terecht voor vragen. In Spaander ook een voorproefje te zien in de vorm van een groepsexpositie.

KunstEiland nodigde kunstenaar Yvette van der Does van De Zielige Plant uit om invulling te geven aan de entree en receptie van het voormalige kantoorgebouw.

De activiteiten zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en actueel programma: www.kunsteiland.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl