Zaankanter David Min tekent tweejarig contract bij RKC

17-02-2021 17:00

Zaankanter David Min tekent tweejarig contract bij RKC

STREEK - Als talenten bij je club vertrekken om hun talent op hoger niveau te beproeven kun je daar als club alleen maar blij en trots om zijn. Een bewijs dat de opleiding prima resultaat oplevert. Gezien alle inspanning die Fortuna Wormerveer zich getroost om de jeugd op te leiden is het een prima reclame als een van die talenten, in dit geval de 21-jarige spits David Min, een contract ondertekent dat hem tot medio 2023 met een optie voor nog één jaar aan RKC zal binden. De aanvaller draagt sinds de zomer van 2018 het Geelblauw toen hij doorstroomde vanuit Fortuna Wormerveer.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld over het eerste profcontract van Min: ''David heeft zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld en heeft na een aantal jaar als amateur nu een contract afgedwongen. Samen gaan we optrekken in zijn verdere ontwikkeling als veelzijdige spits.''

David Min
De spits speelde tot 2018 in de jeugd van Fortuna Wormerveer, en klopte al met regelmaat aan de deur van het vlaggenschip van de Wormerveerse club, waarna hij de overstap maakte naar het beloftenelftal van RKC Waalwijk. In dat team zag hoofdtrainer Fred Grim de potentie en loodste David een selectie hoger.

Sinds dit seizoen behoort Min tot het eerste elftal van de Geelblauwen, waarin hij tot dusver in vier Eredivisieduels in actie kwam. Tegen Fortuna Sittard scoorde hij onlangs zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.


Bron tekst en foto's RKC Waakwijk

https://www.rkcwaalwijk.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl