Zaankanter rijdt in op auto met agenten

Gepubliceerd: 11-09-2020 9:09

Zaankanter rijdt in op auto met agenten

STREEK - Vanmorgen klonken er schoten op het Amsterdamse Muntplein. Deze werden afgevuurd door agenten nadat een inwoner van Zaanstad drie keer op hen ingereden was.

Het betrof hier een 30-jarige man uit Zaanstad die vrijdagochtend rond 04.25 uur met een busje op het Muntplein drie keer inreed op een politieauto, waar twee agenten inzaten.

Dara bleef het niet bij, want vervolgens reed de man met het rood-gele busje dwars door een blokkade van twee onbemande politiemotoren heen, die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden.

De politie loste waarschuwingsschoten terwijl de man de Vijzelstraat opreed. Daar vloog het voertuig door nog onbekende oorzaak in de brand. Agenten haalden de man met pepperspray uit de auto.

De twee agenten in de aangereden politieauto liepen lichte verwondingen op maar zijn vooral “heel erg geschrokken”, aldus een politiewoordvoerder. Ook de bestuurder van het busje raakte lichtgewond. Hij is gearresteerd en moet nog worden verhoord. Over zijn motief is nog niets bekend.

Het busje, dat het logo van een glaszettersbedrijf draagt, is door de brandweer geblust. Het Muntplein was uren na het incident nog afgezet door de politie. Het bewuste bedrijf was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

BRON PAROOL
https://www.parool.nl/amsterdam/busje-rijdt-in-op-politie-op-muntplein-in-centrum-schoten-gelost-door-agenten~b452eb28/

FOTO ANP

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl