Zaankanters klaar voor de Carbage Run: "We zijn vier stuiterballen"

16-06-2019 11:28

Zaankanters klaar voor de Carbage Run:

ZAANDAM - Met luid getoeter komt een groene Volvo met roze wieldoppen aanrijden. In deze bolide gaan vier Zaankanters proberen de Carbage Run te voltooien, "de grootste straatrally van Europa". Begin juli begint de toertocht, die gedurende vijf dagen Scandinavië doorkruist.

In de tocht, die elk jaar ergens anders wordt gereden, wordt er rondgereden in oude barrels. De auto's mogen namelijk niet meer dan 500 euro kosten. De Volvo die Sacha, Marion, Raymond en Dirk hebben uitgekozen lijkt klaar voor de klus. "Het is een lot uit de loterij", vertelt Dirk van Leijden trots over de auto. "We hebben een automonteur aan boord, maar deze auto rijdt niet. Die zoeft!" Afgelopen week reden de avonturiers een proefrit langs het IJsselmeer. "Dat beviel zo goed, die auto maakt een wonderschoon geluid."

Zaterdag maakten de Zaankanters de auto, BIL genaamd, bekend. "Achter alles zit een gedachte. Hij is internationaal Zaans met roze tinten, haha. Er was flink wat belangstelling gisteren, we kunnen alleen maar tevreden zijn." Ze staan te trappelen om te beginnen: "We zijn net vier stuiterballen. Alles is geregeld, ik denk geregeld: laten we maar lekker gaan!"

Maandag 1 juli start de tocht vanuit Kopenhagen. Bekijk hieronder het filmpje dat deelnemer Sacha Bont maakte bij de presentatie van de auto:

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl