ZaanLinQ: nieuwe naam vrouwennetwerk

Gepubliceerd: 11-01-2019 16:01

ZaanLinQ: nieuwe naam vrouwennetwerk

ZAANSTREEK - ,,Spannend, absoluut. Maar zeg nou zelf: de benaming Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus is toch niet meer van deze tijd? Het klinkt een beetje stoffig. Waar staat die plus voor? Met de groei en aansluiting van onze honderdvijftigste deelneemster werd het hoog tijd voor een nieuwe naam voor ons netwerk: ZaanLinQ. Waarbij onze vormgeefster Jolanda Fisser van JoJo Creatieve Communicatie in de letter q het universele vrouwenteken verwerkte”, vertelt Petra Derlagen, voorzitter van de Zaanse zakenclub.

De nieuwe naam werd vandaag, vrijdag 11 januari, tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Zaanse ondernemerssociëteit De Corner, De Maatschappij en het vrouwennetwerk onthuld. Een mooie actie van laatstgenoemde onderneemstersclub in het kader van hun jaarthema ‘Zichtbaarheid’.

Boost
,,We hebben best slagen gemaakt”, blikt Petra terug op het afgelopen jaar. ,,Ons netwerk heeft een boost gemaakt in groei onder vrouwelijk ondernemend Zaanstreek. ZaanLinQ – om de naam maar gelijk neer te zetten – is niet alleen in ledental gegroeid, maar ook in kwaliteit. Zo zien inmiddels zakenvrouwen die werken bij grote Zaanse werkgevers ook de voordelen van deelname. Met enige trots mag ik zeggen dat ook vier wethouders zich bij ons hebben aangesloten. Superkicken!”, klinkt het enthousiast.

Een sterk jaarprogramma, aandacht voor iedere deelneemster en goed luisteren naar wat je achterban wil: kernkwaliteiten van het netwerk. Voordat de naam, vaak afgekort tot VNZP, werd omgedoopt polste het bestuur bij verschillende deelnemers de mening.

Klankbord
,, ZaanLinQ werd enthousiast ontvangen door de ‘klankborddeelneemsters’. Er zijn ook verschillende namen keihard afgeschoten. De nieuwe naam is lekker kort, krachtig en eigentijds. Het maakt duidelijk wat we zijn en doen: een Zaans vrouwennetwerk waarbij contact leggen, linken, centraal staat. Dit alles onder het welbekende motto samen sterk”, aldus Petra Derlagen die september 2015 de voorzittershamer oppakte. Ze formeerde in korte tijd een hecht bestuur waarna samen een sterk jaarprogramma werd samengesteld. Daarna begon het echte werk pas goed: netwerken en actief nieuwe leden opzoeken. Een klus die Petra vandaag de dag nog steeds met 110% inzet klaart.

Kruiwagenproject
,,We staan steeds beter op de kaart. Deelnemers vertellen trots bij ons te horen. Goed voorbeeld van een project waarin we actief wat terugdoen voor Zaanse vrouwen is het kruiwagenproject. De gemeente benaderde ons of we willen participeren in dit project waar ook De Nieuwe Toekomst FNV Vrouw aan meedoet als organisatie. Ons doel is als succesvolle zakenvrouwen wat terugdoen voor seksegenoten die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. Als pilot gaan we werkzoekende vrouwen helpen een baan te vinden. Dat doen we door middel van sollicitatieoefeningen, een goed CV samenstellen en proefplaatsingen. Een soort buddyproject. De gemeente helpt verder door het organiseren van een Participatiedag op 7 maart. Daarbij krijgen 100 vrouwen met grote afstand op de arbeidsmarkt de kans krijgen te speeddaten met vrouwen uit het bedrijfsleven.”

Speeddaten
Wethouder Groothuismink verplaatst zich letterlijk in de situatie van deze doelgroep en doet aan dit onderdeel mee. Tijdens het speeddaten schuift een groepje van twee tot vier vrouwen per keer aan tafel om in gesprek te gaan met een ondernemende vrouw. Gedurende tien minuten kunnen ze alles vragen op loopbaangebied. Daarna wordt er van tafel gewisseld. De ZaanLinQ-zakenvrouwen zullen open en inspirerende vragen stellen over opleiding, loopbaan en tips en adviezen geven over het vergroten van je netwerk, werkervaring opdoen etc.

Op bijgaande foto het ZaanLinQ bestuur (v.l.n.r.) Linda Tuijn, Mariska van Houten, Jenny Luten en Petra Derlagen en nieuwe logo. (Foto en logo-ontwerp: Jolanda Fisser)

Meer weten? Kijk dan eens op de nieuwe website van het vrouwennetwerk: www.zaanlinq.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl