Zaanradio brengt ode aan Tol Hansse op geboortedag zanger/songwriter

Gepubliceerd: 02-04-2019 15:04

Zaanradio brengt ode aan Tol Hansse op geboortedag zanger/songwriter

REGIO – Als kabouter Cornuco met een sterrol voor Dolf Brouwers als grootvader Kobus. Een bizar hoorspel genaamd ‘Koning Hans’. Reclameliedjes als A&O (‘graag tot uw dienst’) en natuurlijk zijn meest bekende hits als Big City en Achter de rododendron: ze passeren woensdag 3 april de revue tijdens de Tol Hansse special op Zaanradio. Dan is het de geboortedag van de veel te vroeg overleden zanger/tekstschrijver/artistieke duizendpoot.

Hansse overleed in 2002 op 62-jarige leeftijd aan longkanker. Hij heeft nog altijd veel fans die het prachtig vinden dat deze speciale uitzending er komt. Hoofdredacteur Bert van Galen haalt tussen 15.00 en 16.00 uur herinneringen op aan Hans van Tol zoals de zanger officieel heette. Ook interviewen we de weduwe van Hans én praten met Naomi, de dochter van de man die destijds heel Nederland mee liet zingen met ‘trams die de hoek om gillen’. Voor de gelegenheid schuift Dirk Karten aan, grote fan van Tol Hansse. Hij interviewde de destijds in Heerhugowaard woonachtige zanger en was betrokken bij de realisatie van het laatste dubbelalbum Doodgewoon.

Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether). In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl. Of is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 1367 of KPN kanaal 1115.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl