Zaanradio's Ineke Jansen presenteert in PKN-kerk

Gepubliceerd: 01-03-2018 11:03

Zaanradio's Ineke Jansen presenteert in PKN-kerk

WORMERVEER - Al weken keek ze er naar uit. Zaanradio-presentator Ineke Jansen-Olij (links op de foto) presenteerde dinsdag een avond passiemuziek in de PKN-kerk aan het Noordeinde in Wormerveer: ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’. “Toen het begon miste ik m’n studio een beetje met al die mensen voor me”, vertelt ze lachend. “Maar dat ebde gelukkig vanzelf weg.”

Ineke verzorgde tekst en uitleg bij de muziek, predikant Christiaan Ravensbergen de bijbelse en historische context. En daar ging best wat voorbereiding in zitten: “We hebben een paar keer afgesproken. Alle dingen die je zegt, moeten natuurlijk kloppen.”

Alhoewel klassieke muziek haar passie is, heeft de presentator van het programma Intermezzo er nooit haar beroep van gemaakt. “Vanaf mijn vijfde heb ik al op de piano gespeeld. Dat deed ik tot mijn vijftiende. Ik wilde eigenlijk naar het conservatorium, maar dat mocht niet van mijn ouders. Na mijn opleiding Verpleegkunde heb ik vijf jaar Muziekgeschiedenis gestudeerd. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kon.”

Een kleine zestig mensen genoten volop van de rustgevende muziek. “Christiaan kwam net al naar me toe voor een vervolg”, vertelt Ineke glimlachend na afloop. “Al weet ik niet of ik dat ga doen hoor! Het is hartstikke veel werk.”

Het klassieke muziekprogramma Intermezzo van Zaanradio is elke zondag te horen van 20.00 tot 21.00 uur.


Foto's: Christiaan Ravensbergen en Tom van Midden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl