Zaans Museum met on line dependance

Gepubliceerd: 21-03-2020 16:03

Zaans Museum met on line dependance

STREEK - Met de ingebruikname van het Zaans Thuismuseum heeft burgemeester de nieuwste dependance van het Zaans Museum daadwerkelijk geopend.

Na de fysieke sluiting van de museumlocaties vorige week vrijdag zijn de mensen van het Zaans Museum in rap tempo aan de slag gegaan om hun museale activiteiten online voort te zetten. Wie het nieuwe museum bekijkt zal het er over eens zijn dat er gepassioneerd gewerkt is om dit voor elkaar te krijgen!


Deze ‘nieuwe dependance’ van het Zaans Thuismuseum is officieel geopend door de burgemeester gemeente Zaanstad Jan Hamming. Via social mediakanalen en zaansmuseum.nl zullen de komende weken inspirerende vlogs over objecten en de leukste thuisworkshops voor kinderen en volwassenen gedeeld gaan worden. 

Zo neemt directeur Jan Hovers bezoekers mee langs objecten in een verder leeg museum. 'Daarnaast moedigen we iedereen met online workshops en video’s vol knutseltips aan om thuis een museum te maken. Steek je handen uit de mouwen, en maak ook een Thuismuseum!' laat een woordvoerder van het museum weten.

De burgemeester trapt af met de workshop ‘Kamerplanten tekenen’, want daar zitten alle thuiswerkers tenslotte heel de dag tegen aan te kijken. 

Doe je ook mee? Deel jouw kamerplant via social media @zaansmuseum. De mooiste beelden krijgen een plekje in de memo van volgende week. Bekijk de eerste workshop in het Thuismuseum: www.zaansmuseum.nl/thuismuseum
 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl