Zaans Regenboogbier: proosten op vrijheid, diversiteit en inclusie

16-05-2020 12:22

Zaans Regenboogbier: proosten op vrijheid, diversiteit en inclusie

STREEK - Soms moet je wel eens wachten op smakelijke zaken. Dat duurt de ene keer iets langer dan de andere. Gelukkig is er goed nieuws te melden. Het is zover, het Zaans Regenboogbier komt er nu echt aan.

De eerste omschrijving doet al het water uit de mond lopen. 'Een heerlijk fris biertje met een vleugje kers, perfect voor een mooie zomerse dag. Dit exclusief Zaans Regenboogbier is gebrouwen door brouwerij HOOP te Zaandijk ter gelegenheid van ZaanPride.' 

Het geduld van de liefhebbers zal nog even op de proef worden gesteld. Op vrijdag 5 juni worden het eerste flesje Zaans Regenboogbier, met de naam Mon Cherry, door de Zaanse Regenboog en Brouwerij Hoop, aangeboden aan wethouder Gerard Slegers.

Dit heerlijke biertje heeft een speciaal ontworpen wikkel, ter ondersteuning van, en voor het vergroten van de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad. Het is daarmee een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.

De wikkel zal ongetwijfeld een collectors item worden. Met de karakterbeschrijving ‘een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving. Gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmt van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog. Samen sterk tot wij weer samen zijn.’ Wees er snel bij voor deze limited edition van Brouwerij HOOP.

ZaanPride 2021
Vanwege de Corona crisis kan het evenement ZaanPride dit jaar helaas niet plaats hebben. De hoop is gevestigd op 2021. Op zaterdag 12 juni 2021 staat de eerste Zaans Regenboogparade ooit gepland dwars door het centrum van Zaandam. Vanaf 5 juni tot en met 12 juni heeft de Zaanse Regenboog plaats met tal van activiteiten in samenwerking metdiverse partners. Iedereen heeft het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. 'We willen daarmee laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt'. is de heldere boodschap vanuit de organisatie.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl