Zaans voetbaltalent zat niet lekker in zijn vel

08-06-2020 08:32

Zaans voetbaltalent zat niet lekker in zijn vel

KOOG AAN DE ZAAN - Na zijn vertrek bij de Grote Koogse heeft Anthony van Dongen er voor gezorgd dat DEM kon promoveren uit de eerste klasse met o.a. Fortuna Wormerveer als tegenstander. Zijn talenten vielen dermate op dat Rijnsburgse Boys hem wist te verleiden naar de bollenstreek te verkassen. Nu heeft Van Dongen besloten terug te keren bij DEM.

Dat Anthony van Dongen (12 augustus 1998) Rijnsburgse Boys al na één seizoen weer achter zich laat lijkt niet logisch. Er was de zekerheid dat zijn contract nog een jaar doorliep. Dat is echter ontbonden. De 21-jarige aanvaller keert terug naar vorige club, DEM. ,,Ik zat de laatste tijd niet zo goed in mijn vel, waardoor het plezier om te voetballen minder werd, ook vanwege de reisafstand”, laat hij weten op de social media.

Van Dongen kwam na een goed seizoen met liefst 25 goals bij DEM in de zomer van 2019 naar Sportpark Middelmors. In het afgelopen seizoen stond hij 19 keer in de basis, waarin hij één keer scoorde: uit bij Spakenburg. ,,Het was wel een moeilijke beslissing, want het lag niet aan de club of de mensen eromheen”, legt Van Dongen uit. ,,De sfeer is goed en ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld dat je slimmer en volwassener moet zijn en meer moet meeverdedigen. Als ik in de toekomst ooit weer een stap omhoog wil maken, is Rijnsburg de eerste club die ik bel.”

Rijnsburgse Boys vindt het jammer dat Van Dongen weer in Beverwijk gaat voetballen, maar heeft wel begrip voor z’n keuze. ,,We zien hem als een speler met veel potentie. Hij is heel goed en talentvol”, is bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw positief. ,,Maar we respecteren zijn beslissing om een niveau lager te gaan spelen. We zijn wel blij dat hij heeft toegezegd om bij Rijnsburgse Boys terug te keren wanneer hij weer een stap omhoog wil.”

In vogelvlucht nog even de loopbaan van Anthony van Dongen. In het seizoen 12-13 kwam hij uit voor de AZ jeugd. In 14-15 speelde hij in het rood-zwart tenue van de jeugd (O17) van AFC Amsterdam. In 16-17 verhuisde hij naar KFC waar hij speelde in de O19. Een seizoen bij FC Groningen was leerzaam, maar in 17-18 keerde hij terug aan de Wezelstraat. Vanaf dat moment is het snel gegaan en kam hij via DEM bij Rijnsburgse Boys terecht. Nu keert hij terug bij de club die speelt op het complex aan de Beneluxlaan 1 in Beverwijk.


BRON: Voetbal in Bollenstreek

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl