Zaanse ambachten thema komende Fashion Challenge

Gepubliceerd: 20-03-2019 9:03

Zaanse ambachten thema komende Fashion Challenge

ZAANDAM - Dit jaar is er weer de Zaanse Fashion Challenge, het Zaanse mode evenement van het jaar. Op 31 augustus is het zover. Dat staat de Gedempte Gracht in het teken van mode in allerlei facetten. 

Gebaseerd op het thema oude Zaanse ambachten zijn een aantal modemakers al bezig met het maken van bijzondere, draagbare en eigentijdse creaties. Deze zijn te zien op de tijdelijke catwalk op de Gedempte Gracht.

Langste waslijn
Modefans kunnen hun hart verder ophalen want dan is ook de herfstcollectie van modewinkels die gevestigd zijn in het Stadshart te zien. Tijdens het Zaanse mode event wordt tevens de Zaanse Kledingbank in het zonnetje gezet door een gooi te doen naar de langste waslijn van Nederland. De organisatie gaat voor het verbreken van de 175 strekkende meter kleding die vorig jaar zo is ingezameld.

Het publiek werd gevraagd kleding mee te nemen die zelf niet meer werd gedragen, maar nog goed was voor een tweede leven. De intentie is dat het evenement wordt uitgebreid over het hele stadshart zo laat BIZ-Stadshart Zaandam weten.

Bovendien zijn er op 31 augustus diverse activiteiten in verschillende straten van het centrum. Zoals aangepaste menu’s en kinderactiviteiten op de Dam, een modemarkt op de Westzijde en modeshow van de Zaanse Kaper op het pleintje bij de Vermaning.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl