Zaanse Beeldbrigade ‘Zaans Water’ stroomt

Gepubliceerd: 03-11-2021 10:11

Zaanse Beeldbrigade ‘Zaans Water’ stroomt

ZAANDAM- Op de FluXus-locatie Verkadefabriek aan de Westzijde 168 is afgelopen dinsdag j.l. de expositie ‘Zaans Water’ van de Zaanse beeldbrigade geopend. De fotografen van de Zaanse beeldbrigade zijn de uitdaging aangegaan om het water in de Zaanstreek, in alle mogelijke vormen, vast te leggen.

De Zaanse beeldbrigade, maakplek bij FluXus, fotografeert normaliter kunst- en culturele activiteiten binnen de Zaanstreek. Maar toen vanwege corona vrijwel alle culturele activiteiten tijdelijk stil lagen, bedachten ze andere projecten om de Zaanstreek vast te leggen. Voor deze expositie gingen deleden in kleine groepjes op pad. Gewapend met hun camera’s (en in enkele gevallen een smartphone) ‘doken’ ze in het Zaanse water. 


Het resultaat is tot begin maart 2022 te bekijken tijdens de openingstijden van FluXus. Bij het bezoeken van de expo worden de dan geldende coronamaatregelen in acht genomen. De deelnemende fotografen zijn Adriaan Westra, Eric Gramberg, Jolanda Goossens, Monique Anröchte, Ria de Ruyter, Ron Smit en Sandra Looren de Jong.

Foto: Adriaan Westra

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl