Zaanse Culturele manifestatie

Gepubliceerd: 05-06-2018 8:06

Zaanse Culturele manifestatie

ZAANSTAD – Onder de noemer ‘cultuur-karavaan’ wordt er zaterdag 16 juni een culturele manifestatie gehouden door Zaanstad. Initiatiefnemers Jan en zijn zoon Danne Hekman roepen inwoners op tegen te stemmen bij het referendum over het cultuurcluster.

Met de leus ‘vóór cultuur, tégen cluster’ vormen vijf wagens de basis voor de culturele karavaan. Die gaat langs verschillende culturele gelegenheden zoals De Lorzie en Vermaning in Wormerveer en het Koogerpark.
'Natuurlijk zijn wij niet tegen een poppodium,’ stelt Jan Hekman, 'Wel tegen een peperduur cluster op een onhandig punt.’ Tegenstanders vinden clusteren een verouderd concept dat zichzelf door de tijd heen op andere plekken in het land niet heeft bewezen. ‘Cultuur moet je niet bedenken, cultuur moet je laten ontstaan. En daar is in de Zaanstreek een hele rijke voedingsbodem voor.’

Deelnemers
De initiatiefnemers hopen op deelname van iedereen die spreiding van cultuur een warm hart toedraagt. Naast verschillende culturele instellingen hebben ook Vinyl Voodoo, de KultuurKlutsers, The Creative Factory en een tal van artiesten zich aangesloten.

De Zaanse Cultuur Manifestatie begint om 11.00 uur bij cultuurpodium De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer en eindigt om 18.00 uur bij het beoogde cultuurcluster terrein in Zaandam tegenover het gemeentehuis.

Referendum
Op woensdag 20 juni mogen alle kiesgerechtigde inwoners van Zaanstad hun stem uitbrengen over het Cultuurcluster. Dit moet een gebouw (zie bijgaande artist impression door bureau MVRDV) worden waarin zeven Zaanse culturele instellingen onderdak krijgen en activiteiten aanbieden. Het gebouw omvat onder meer een zaal voor (pop)concerten, de bibliotheek, filmzalen, een radio/tv-studio en horeca.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl