Zaanse Fabrieksdag stuurt bezoekers op expeditie

Gepubliceerd: 11-10-2018 8:10

Zaanse Fabrieksdag stuurt bezoekers op expeditie

ZAANSTAD – Ter afsluiting van de Week van de Industriecultuur vindt er op zondag 28 oktober de IFIKZ Zaanse Fabrieksdag plaats.

Dit is een gratis cultureel programma op drie verschillende industriële hotspots in de Zaanstreek; de VersKade, de Honigfabriek en het Hembrugterrein.

Eten, drinken en beleven
In de VersKade, de voormalige Verkade Fabriek, draait het om eten, drinken, proeven en beleven. Theatermaker Majanka Fröhlich en FluXus brengen hier gezamenlijk het verhaal van De Saense Chocoladefabriek in reprise. Geschikt voor jong en oud. Uiteraard kan er geproefd worden.

Verwaalroute
In het karakteristieke fabrieksgebouw De Honigfabriek komen muziek en exposities bij elkaar. Tijdens een verdwaalroute in de oude fabriek wordt de bezoeker verrast met muzikale intermezzo’s van Zaanse bandjes en muzikanten. Het Hembrugterrein met haar voormalige wapen- en munitiefabrieken staat in het teken staan van dans- en bewegingstheater.

Zaansafari XS
Bezoekers kunnen de drie gebieden bereiken via de Zaansafari XS. De boot vaart alleen tussen de Honigfabriek en de VersKade waarbij bezoekers informatie horen over de bijzondere industriecultuur op de route. Door middel van karakteristieke locaties in combinatie met theater, dans, muziek en vaartochten ervaren bezoekers het rijke Zaanse verleden, heden en de toekomst. Met als doel de verbinding tussen de industriecultuur en het leven van haar inwoners te activeren.

Voor meer informatie: www.ifikz.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl