Zaanse groep supporters zien Fortuna/Delta Logistiek winnen.

13-04-2019 20:27

Zaanse groep supporters zien Fortuna/Delta Logistiek winnen.

AMSTERDAM - Vanmiddag vond in de Ziggo Dome voor de 4e keer de #korfbalfinale plaats. In de reguliere competitie waren PKC/SWKGroep, TOP/SolarCompleet, LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek als eerste 4 geƫindigd. KZ/Thermo4U eindige dit jaar net op plaats 5, wat helaas geen recht geeft op play-offs. In 4 zinderende play-offs waren het uieindelijk Fortuna en PKC die zich wisten te plaatsen voor de finale.


PKC begon de wedstrijd vrij fanatiek en nam aan de hand van Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst een 3-1 voorsprong. Langzaam maar zeker kwam Fortuna langszij en via Thomas Reijgersberg en Fleur Hoek werd het 3-4. Daarna ontspon zich een wedstrijd die aan alle kanten gelijk op ging, zodat het met rust uiteindelijk een voorsprong van 11-10 was in het voordeel van PKC.

Na rust kwam Fortuna toch nog terug, en zo stond het binnen 10 minuten alweer 13-13. Daarna nam Fortuna weer de voorsprong en stokte de doelpuntenmachine aan de kant van PKC. Er werd 10 minuten lang niet gescoord en met heel veel wissels probeerde beide coaches iets te bewerkstelligen. Uiteindelijk was het Nik van der Steen, die na de wedstrijd gekozen zou worden tot MVP van de wedstrijd, die de 14-16 erin zou gooien. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen kwam PKC nog terug tot 16-16, maar Fortuna liep uit naar een 16-19 voorsprong. Het laatste doelpunt zou wel van PKC komen, Kunst zorgde voor de 19-21, maar het was niet genoeg, Voor de 5e keer werd Fortuna landskampioen van het korfbal.

Reacties Fortuna
Fleur Hoek: "Winnen van PKC is altijd goed, maar deze voelt extra lekker. Ziggo wil je winnen, het maakt niet uit van wie. Dit zegt genoeg over ons en hoe wij spelen, natuurlijk hadden we een plan voor deze wedstrijd en dat pakte goed uit. Ik deed wat ik moest doen en dat was scoren. Het scheelt dat we heel veel vertrouwen in elkaar en de coaches hebben. En ja, dit is anders als bij DVO spelen om behoud in de korfballeague. Maar we hebben gewonnen, en vanavond tijd voor een feestje!"

Coach Damien Folkerts: "Twee minuten voor tijd was mijn hartslag aardig hoog," lacht hij. "maar vanavond gaan we de tent afbreken! Deze 5e titel voelt heel erg goed. We hebben bewezen te kunnen winnen van de beste teams van Nederland. Eerst TOP in de play-offs en nu PKC. Dit geeft ook vertrouwen aan ons en aan het team. Zij vertrouwen ons bijna blindelings en wij hun. Wij geven geen tactiek van poppetje A loopt naar positie B en zo gaan we verder, nee. Wij geven regels mee en daarbinnen kunnen en mogen ze doen wat ze willen. Het allermooiste hieraan is het geloof in onszelf en dat we nu de titel hebben. Hier hebben wij het hele jaar voor gewerkt!"

Zaanse supporters
Een Zaanse Groep supporters zag vandaag dus dat Fortuna als sterkste uit de bus kwam. Aan deze gezellige groep dames hebben wij wat vragen gesteld:

"Mijn naam is Valerie Kreuger, geboren in Amsterdam en woon nu in Zaandam. Zelf speel ik al 12 jaar korfbal bij ZKV Zaandam. Korfbal vind ik een leuke sport om naar te kijken vooral als het niveau hoog is. PKC was vandaag toch wel mijn favoriet, maar aangezien PKC niet scoorde en Fortuna wel zijn zij de terechte winnaar. De sfeer in de Ziggo Dome vond ik gezellig, alleen af en toe vielen de supporters stil. Als tip voor de KNKV heb ik dat ze de pauze iets spectaculairder kunnen maken!"

"Mijn naam is Jara Duursma en ik kom uit Zaandijk. Ik speel zelf ongeveer al 12 jaar korfbal, ook bij ZKV. Ik wilde naar de finale omdat ik het leuk vindt om ernaar te kijken. Ik was voor PKC, maar Fortuna was de terechte winnaar door hun tactiek. Ik vond de sfeer gezellig, als tip voor de KNKV heb ik dat ze hun website wel kunnen verbeteren."

"Mijn naam is Sabina Kreuger, kom uit Amsterdam, maar woon al 15 jaar in Zaandam. Ik speel zelf niet meer, maar heb vroeger 5 seizoenen gespeeld. Dit is toch wel de ultieme korfbalwedstrijd van het jaar waar je als supporter naar toe wilt gaan. Ik was voor PKC, maar na het verloop van de wedstrijd vind ik wel dat Fortuna terecht gewonnen heeft. Zorg voor leuk entertainment in de pauze, dat vond ik de andere keren dat ik geweest ben leuk om naar te kijken."

"Mijn naam is Gabriƫlle Kreuger, ik ben geboren in Amsterdam, maar vanaf mijn 4e woon ik in Zaandam. Sinds ik 6 ben speel ik korfbal, dat is nu ongeveer 12/13 jaar. Ik vond het gezellig om met mijn vriendinnen/familie naar een korfbalwedstrijd te gaan die op zo'n hoog niveau gespeeld worden. Ik was neutrale supporter en ja ik vind dat Fortuna terecht gewonnen heeft, ze hebben goed gespeeld. Ook ik heb als tip: zorg voor meer entertainment in de pauze."

"Mijn naam is Sanne de Vries, kom uit Zaandam en ik heb zelf 8 jaar korfbal gespeeld. Ik wilde graag naar de korfbalfinale voor de sfeer en de gezelligheid. Ik was voor PKC, maar gunde het Fortuna ook. Fortuna was de betere in de finale dus ze hebben zeer terecht gewonnen. De sfeer was vandaag goed vond ik. Ik zou alleen wel graag zelf willen bepalen waar ik kan zitten, nu wordt het aangewezen als je de kaartjes hebt besteld, dat is jammer. "

Foto's: Gertrude de Vries, korfbalfoto.nl , Valerie Kreuger

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl