Zaanse huisjes als sleutelhanger voor goede doel

Gepubliceerd: 07-08-2019 13:08

Zaanse huisjes als sleutelhanger voor goede doel

ZAANSTREEK – De Soroptimistclub Zaanstreek presenteert op 18 augustus tijdens de Kaike en Koiere markt in Zaandijk handgemaakte sleutelhangers in de vorm van Zaanse huisjes. De opbrengst is voor Anna’s huis, de organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten.

Voor wie nu denkt ’wat zijn Soroptimisten?’: het is (naar eigen zeggen) de grootste service-organisatie van vrouwen ter wereld. De Zaanse tak bestaat al ruim zestig jaar. Door middel van fondsenwerving en opbrengsten van activiteiten, steunt de organisatie goede doelen. Hierbij richten ze zich vooral op de positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd.

Hoe apart de naam van de organisatie ook luidt, het klinkt wel aangenaam positief. En dat is hun streven eveneens. De Zaanse Soroptimisten ondersteunen het Centrum voor leven met kanker, Anna’s huis. Te vinden aan de zorgboulevard in Zaandam (bij het ziekenhuis).

Naast sleutelhangers zijn er artikelen die door de clubleden zelf gemaakt zoals kleurrijke handgemaakte potlood-kettingen en kaarten van Nynke van Amersfoort.

Meer informatie over de Soroptimisten is te vinden op www.soroptimist.nl Of neem contact op met Zaanstreek@soroptimist.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl