Zaanse Kemal Samat scoort monsterhit in Turkije

Gepubliceerd: 24-08-2021 13:08

Zaanse Kemal Samat scoort monsterhit in Turkije

STREEK - In Nederland kan de Turkse zanger Kemal Samat nog rustig over straat, maar in Turkije is hij een echte ster. De Zaandammer haalde de finale van de Turkse Voice, heeft meer dan een half miljoen volgers op Instagram en bracht onlangs een bekend Turks nummer 'Çingenem' , mét succes, weer op de markt. Kemal: "Je wordt als artiest geboren, je kan het niet later worden."

Door Thyra de Groot/NH Nieuws

In een vierdelige docuserie volgt RTVZaanstreek's mediapartner NH Nieuws deze bijzondere Zaankanter. Voor een bekend Zaans hotel vertelt Kemal over zijn dromen, familie en liefde voor Istanbul. In de eerste aflevering is te zien hoe Kemal een belangrijke award in Turkije ophaalt, maar ook hoe spannend het voor hem is om een bekende Turkse hit in een nieuw jasje te steken.

In de volgende aflevering gaat Kemal terug naar de plek waar zijn opa een bestaan heeft opgebouwd en vertelt Ceyhun over het gemis van zijn broer en het onvoorwaardelijke vertrouwen.

Kemal Samat, van Istanbul tot Zaandam, aflevering 2: 'Thuiskomen', is vanaf zondag 29 augustus op het YouTube kanaal van NH Nieuws te bekijken. In de podcastaflevering van Lunchroom vertelt de Zaankanter meer over de serie en of hij nog rustig over straat kan lopen.

De Zaanse Kemal Samat breekt door - Fotograaf: Müjdat Küpsi / Styling: Bener Hamamci

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl