Zaanse korfbalinvloed in Friesland groeit

25-03-2021 21:12

Zaanse korfbalinvloed in Friesland groeit

WORMER - Een succesvol duo is weer bij elkaar gekomen. Nadat Dico Dik al eerder zijn handtekening zette onder een contract met LDODK/Rinsma Modeplein heeft Robert Luttik (51) dat voorbeeld gevolgd. Hij gaat Dik assisteren zoals hij dat eerder deed bij Groen Geel.

Volgens Luttik is de nieuwe functie in Friesland een stap uit zijn comfortzone. “Ik heb eigenlijk altijd in de Zaanstreek gewerkt. Was al jong trainer en heb bij meerdere verenigingen teams begeleid.”

Tot eind vorig seizoen trok hij bij Groen Geel jaren op met Dico Dik. Samen maakten ze ook nog een uitstapje met het team van Suriname naar het WK in Zuid Afrika.

“Dico en ik kunnen het goed met elkaar vinden, maar we kunnen ook kritisch naar elkaar zijn. Op die manier kunnen we elkaar versterken, het is leuk om samen steeds een stapje verder te komen.”

Met de aanstelling van Luttik heeft LDODK/Rinsma Modeplein de staf voor volgend seizoen rond. Friso Boode was aanvankelijk in beeld, maar kon de tijd niet vinden. Dico Dik volgt met ingang van volgende seizoen Henk Jan Mulder op als hoofdcoach. Marjo de Haan en John Jonker zijn ook volgend seizoen in hun huidige rol actief.


BRON LDODK

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl