Zaanse kunstenaressen maken statement tegen plastic soep

Gepubliceerd: 28-08-2019 11:08

Zaanse kunstenaressen maken statement tegen plastic soep

ZAANDIJK - De komende maand is in het Theehuis, Lagedijk 39 B, werk van twee Zaanse kunstenaars te zien: Cocky Hoffer-Hietbrink en Mika van Vonderen.

De keramiste Cocky Hoffer-Hietbrink maakt behalve strakke, industriële werken, waarbij zij verschillende materialen gebruikt. Zoals roestige elementen en soms gedeeltes van oude, afgedankte voorwerpen. Maar ook figuratief werk. De expositie in het Theehuis gaat over het verhaal van getransformeerde zeepaardjes, de ocean warriors. Die trekken ten strijde tegen de plastic soep waarmee hun oceanen zijn vervuild. De zeepaardjes onderscheiden zich van elkaar. Er zijn mannelijke en vrouwelijke figuren met verschillende functies: de aanvoerder, de strateeg, de opruimer. Tezamen treden ze op tegen de plastic soep. Bij de serie ocean warriors hoort een boekje waarin in het Nederlands en het Engels hun kwaliteiten worden uitgelegd.

Eieren en snuiten
Kunstenares Mika van Vonderen droomt over en streeft naar vrijheid, maar wil tegelijkertijd een worden met haar omgeving, het universum. Naast realistisch werk zoals portretten heeft ze series geschilderd met diverse thema’s zoals eieren en snuiten. In het Theehuis toont ze de serie Down Under, die geïnspireerd is op de onderwaterwereld. Haar schilderijen zijn vervreemdende, enigszins abstracte beelden en zijn gemaakt op verschillende ondergronden zoals houten panelen en zelfs beton. In deze serie heeft ze zich niet gericht op de technische aspecten van het schilderen, maar nodigt ze de toeschouwer uit om de schoonheid van de onderwaterwereld door haar en hun eigen ogen te zien.

De expositie duurt van 31 augustus tot en met 29 september. www.theehuis-zaandijk.com

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl