Zaanse Lize Kop vanavond onder de lat bij Oranje

23-10-2020 17:11

Zaanse Lize Kop vanavond onder de lat bij Oranje

STREEK - De Oranjevrouwen gaan zich vanavond in stadion Euroborg in Groningen normaal gesproken officieel plaatsen voor het EK. Maar een plaatsingfeestje zoals in het verleden: dat zal er niet komen. Een belangrijke rol is vandaag weggelegd voor Lize Kop uit Wormer. Zij moet als doelvrouwe de nul bewaren. Aanvang interland 19.30 uur.

Het kan niet missen dat de Leeuwinnen zich deze week kwalificeren, na een vooralsnog compleet smetteloze kwalificatiepoule met 21 punten uit zeven wedstrijden. Uitdagers Rusland en Slowakije zijn ver weg, maar belangrijker, zijn ook totaal geen serieuze opponenten gebleken. Oranje freewheelt door de groep en kan dat morgen bezegelen met een EK-ticket, in de wedstrijd tegen Estland in Groningen.

De uitwedstrijd daar werd met liefst 0-7 gewonnen, dus grote kans dat de Oranjevrouwen morgen al een EK-ticket in handen hebben. En anders heeft de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman dinsdag in Kosovo nog een escape. Recent leverde plaatsing nog een groot feest op, zoals de dag dat de Oranjevrouwen zich via de play-offs plaatsten voor het WK, waar uiteindelijk de finale werd behaald. Die beelden zullen we bij succes niet zien. 

,,Er zal geen champagne zijn, want dat wordt na achten niet geschonken”, zei Wiegman gisteren. ,,Het zal geen polonaise worden. Wij leven hier, behalve op trainingen, ook gewoon op anderhalve meter afstand van elkaar. En het is ook wel gebleken dat dat noodzakelijk is, gezien wat er gebeurt in de sportwereld.”

Wiegman mist vanavond onder anderen aanvoerder Sari van Veenendaal, Loes Geurts, Anouk Dekker en Jill Roord. Door de afwezigheid van twee keepers staat Ajax doelvrouwe Lize Kop in het doel. Hoewel niemand meer twijfelt aan plaatsing, wil Wiegman niets aan het toeval overlaten. ,,Je weet in coronatijd vandaag niet hoe het morgen gaat. Laten we morgen goed spelen, lekker voetballen, een goede overwinning en dan hebben we een EK-ticket. Dan is dat in elk geval maar zeker.”


Foto en tekst Rob Kooy

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl