Zaanse Minister van Infrastructuur en Waterstaat

Gepubliceerd: 31-08-2021 11:08

Zaanse Minister van Infrastructuur en Waterstaat

DEN HAAG/ZAANDAM - Dat er zo af en toe Zaanse politici geroepen worden om hun talenten in de landelijke politiek te vertonen is bekend. Begon het niet ooit met de legendarische Marcus Bakker die namens de CPN aan de slag ging in de Tweede Kamer. Fleur Agema is ook zo'n voorbeeld en meest recent Barbara Visser.

En juist laatstgenoemde politica - in het kabinet Rutte staatssecretaris van Defensie - heeft een promotie gemaakt. Vanmorgen is bekend geworden dat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) opstapt als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat. Zij heeft een andere baan gevonden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagochtend.

Dat 'demissionaire gat' zal nu door 'onze' Barbara Visser (VVD), tot vandaag staatssecretaris, worden ingevuld. Barbara volgt Van Nieuwenhuizen op. Dinsdagmiddag zal onze streekgenote op Paleis Noordeinde worden beëdigd door de koning. Defensieminister Ank Bijleveld (CDA) neemt op haar beurt dan weer de taken van Visser over.

Voor hoe lang dit allemaal zal zijn is moeilijk in te schatten. Dat hangt af van de formatie van een nieuw kabinet. Een proces dat nog niet echt wil vlotten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl