Zaanse Passion: processie, muziek en videoclips

Gepubliceerd: 30-03-2017 12:03

Zaanse Passion: processie, muziek en videoclips

REGIO – Waarom zou je helemaal naar Leeuwarden afreizen voor de landelijke uitvoering als je De Passion op 11 april live in je eigen streek kunt meemaken? Het oeroude verhaal wordt op muzikale en eigentijdse wijze verteld vanuit De Ontmoeting, inclusief processie met levensgroot kruis.

De Zaanse Passion bestaat uit twee onderdelen: om 19.00 uur start de processie met kruis vanaf het Kerkplein (voor Kogerkerk) in Koog aan de Zaan. De stoet komt rond 20.00 uur aan bij De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk, de kerk die het event organiseert.
Coverband The Challenge brengt het beroemde verhaal tot leven met bekende nummers van o.a. Coldplay, Trijntje Oosterhuis en Pink Floyd. Naast de bandleden doen circa dertig streekgenoten mee als acteur/zanger. Die spelen ook een rol in de videoclips die cineast Steven Geldof maakte. Zoals hoe de kleine Jezus van Josef het vak timmerman leerde. (zie foto)

Naast mensen met een christelijke overtuiging, geen geloof of iets er tussenin, doen ook moslims mee. ,,Een bewijs dat het een echt verbindend project is geworden”, vertelt projectleidster Mirjam Sloots.
Entree is gratis, maar wees op tijd want er is plek voor maximaal 350 personen.
Meer info: www.deontmoetingzaandijk.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl