Zaanse pophistoricus Rob Hendriks draagt stokje Live en Puur over

Gepubliceerd: 11-01-2021 9:01

Zaanse pophistoricus Rob Hendriks draagt stokje Live en Puur over

STREEK - Al sinds 2002 is de donderdagavond op Zaanradio dé plek voor Zaanse (pop)muziek en live acts. In november van dat jaar startte Rob Hendriks, bekend van onder andere zijn boek De Zaanse Pophistorie, met live acts direct vanuit de radiostudio en soms op locatie. Dit bleek een enorm succes wat hem en technicus Misja Wester in 2005 de Gouden Radiomicrofoon opleverde voor het beste radioprogramma.

Vanaf 2008 werd de radiostudio ingeruild voor Muziekstudio Jottem waar Live en Puur met betere faciliteiten én met de voeten direct in de Zaanse muziekklei een nog beter podium kon bieden voor acts. Aanvankelijk maandelijks, vanaf 2012 tweewekelijks en vanaf 2015 zelfs elke donderdagavond. Inmiddels is Jottem alweer 12 jaar de uitvalsbasis voor het succesvolle radioprogramma en is de insteek nog steeds zoals Rob het ooit begon: een platform bieden Zaanse muziek en cultuur. Zo veel mogelijk live en breed georiënteerd qua muzikale richting aangevuld met interviews met allerlei bijzondere mensen uit de Zaanse muziekscene.

Al deze contacten en verhalen hebben Rob ook geholpen bij het schrijven van zijn boek over de Zaanse popmuziek welke in november 2020 is uitgebracht. Begin 2013 werd de microfoon door Rob overgedragen aan een jongere garde en presenteerde Chris van Westrop, bekend van General Redbeard, het programma tot halverwege 2015. Hierna pakte Robin Moree het stokje over waarna Rob eind 2019 tijdelijk weer terug kwam als ‘invaller’ bij zijn radiokindje. Het laatste jaar deelde hij de donderdagavonden in Jottem om en om met Kathleen Veldhuis en trouwe sidekick Herman Helsloot.

Na alle veranderingen die 2020 teweeg heeft gebracht, zit er ook voor Live en Puur een switch aan te komen. In het nieuwe jaar wordt Rob’s (gouden) radiomicrofoon op donderdag 14 januari doorgegeven aan presentatoren Jelle de Lange en Roel Worp. Het duo krijgt de zware taak om dé pophistoricus van de Zaanstreek op te volgen, maar gaan de uitdaging graag aan om het erfgoed van Rob en Live en Puur door te zetten. Beide zijn dan ook geen onbekenden in de Zaanse muziekscene, zowel op als achter het podium, maar daar vertellen de heren graag meer over tijdens de komende uitzendingen van Live en Puur.

Luister daarom ook in 2021 iedere donderdag van 21:00 uur tot 23:00 uur naar Live en Puur rechtstreeks vanuit Muziekstudio Jottem via 107.1FM in de ether of via de livestream op www.rtvzaanstreek.nl. De ene week met Kathleen en Herman de andere met Jelle en Roel en vaak vergezelt door livemuziek of interessante gasten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl