Zaanse regenboog café 50+

09-10-2019 07:50

Zaanse regenboog café 50+

ZAANDAM - Siep Goedhart (69), is nu twee en een half jaar met pensioen. Hij woont per 1 november een jaar in Zaandam en vond Zaandam maar een saaie stad voor homoseksuelen. “Homoseksuele en LHBTIQ-ers gaan vaak naar Amsterdam, er moest dus ook wat in Zaandam komen."

Siep is vrijwilliger bij organisaties COC en de Zaanse regenboog. Hier heeft hij ook Frank Vos, Hanny Blokker en Coby Vooren leen kennen. Samen bedachten zij een half jaar geleden het Zaanse Regenboog café. Het Zaanse regenboog café organiseert elke laatste zaterdag van de maand een gratis bijeenkomst van 14.00 uur tot 17.30 uur voor vijftig plus LHBTIQ-ers met iedere keer een wisselend thema.

Op 19 oktober opent het Zaanse regenboog café zijn deuren bij café Zaanzicht, Oostzijde 209 Zaandam. Deze dag wordt verzorgd door gastvrouw Charité La Bustier. Het Utrechtse duo Kees en Ingeborg zorgen voor de muziek. Elke laatste zaterdag is er een ander thema zoals: muziek, toneel, documentaire of een lezing.

Siep koos voor café Zaanzicht omdat hij het een gezellig café vindt met leuk personeel. Toen hij het idee voorlegde, reageerden eigenaren Truus en Henk Nijehuis erg enthousiast en gingen ze gelijk meedenken. “Eerst hadden we het over zondag, maar Truus en Henk zeiden meteen dat we het beter op zaterdag konden doen. Dan is het café wat voller."

In de naam staat vijftig plus maar iedereen is van harte welkom, jong en oud. “We hopen met dit café de ontmoeting tussen soortgelijke mensen makkelijker te maken." De Zaanse regenboog zet zich in voor wat oudere LHBTIQ-ers, zo hebben zij ook de roze loper. Een certificaat voor woonzorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele diversiteit bij cliënten en professionals.

Voor meer informatie: https://www.dezaanseregenboog.nl/agenda

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl