Zaanse studenten doen vrijwilligerswerk in ruil voor huisvesting

Gepubliceerd: 14-11-2019 20:11

Zaanse studenten doen vrijwilligerswerk in ruil voor huisvesting

ZAANDAM - Zaanstad gaat in samenwerking met drie woningbouwcorporaties aan de slag met het project VoorUit in de wijken Poelenburg en Peldersveld. Voor dit project stellen Rochdale, Parteon en ZVH elk één woning beschikbaar met twee of drie slaapkamers, waar in totaal acht Zaanse studenten kunnen wonen. In ruil daarvoor verrichten ze tien uur per week vrijwilligerswerk, waarin ze een concrete bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de wijk.

Wethouder Songül Mutluer: „Met dit project slaan we meerdere vliegen in één klap. De woningnood voor Zaanse jongeren is groot en hiermee bieden we hen een extra kans op huisvesting en een onvergetelijke leerschool. Tegelijkertijd leveren zij een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid in een kwetsbare wijk en brengen ze meer verbinding tot stand tussen de inwoners en maatschappelijke initiatieven.”

Aanmelden
De werving van de studenten is van start en de kandidaten kunnen per direct een woning betrekken. Vanaf 1 januari beginnen de activiteiten. Van de tien uur dat ze per week beschikbaar zijn, is zes uur gereserveerd voor activiteiten in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, een buurtfeest of een opruimactie. Daarnaast krijgen de studenten een vast ‘contactgezin’ waarmee ze twee uur per week doorbrengen om elkaars leefwereld te leren kennen en samen te eten, naar de bibliotheek gaan of te helpen met het lezen van een lastige brief. De overige twee uur besteden de studenten aan voorbereidingen en vergaderingen met andere deelnemende studenten om ideeën uit te wisselen of te evalueren.

Jongeren die wonen in Zaanstad en ingeschreven zijn bij een hogeschool of universiteit, kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht bij VoorUit via https://vooruitproject.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl