Zaanse Top 500 team is er klaar voor

Gepubliceerd: 08-12-2021 9:12

Zaanse Top 500 team is er klaar voor

STREEK - “Net als in 2019 houden we de Top10 nog even geheim tot het laatste uur”, zegt medeorganisator Paul van den Bergh als hij verwijst naar de lijst met nummers die dit jaar de Zaanse Top500 vormen. Voor de Zaanse muziekfans die hebben gestemd is het nog heel even wachten of hun keuze op de tien hoogste plekken op de lijst staan. Vrijdag 10 december om 10.00 uur opent burgemeester Judith Michel-De Jong van Wormerland de Zaanse Top500 met het instarten van het nummer 'Ik neem je mee' van Gers Pardoel.

Tot en met zondag 12 december 22.00 uur staat de programmering van Zaanradio dan geheel in het teken van de lijst met 500 beste nummers die door Zaankanters zelf is samengesteld. De organisatie is in handen van Paul van den Bergh van Music Journey in samenwerking met de radiotak van RTV Zaanstreek.

Meer ‘Zaans’ gestemd
Een blik op de lijst toont een aantal opvallende zaken aan. Zo is de lijst zeer divers qua muziekgenres en jaartallen. En is er meer gestemd op Zaanse artiesten en bands.

“Zo is de Dizzy Mans’s Band met meer platen vertegenwoordigt dan in 2019. Of dit komt doordat oud-leden Klaas Versteeg (multi-instrumentalist) en Joop Tromp (drummer) van de band op zondagmiddag naar de studio’s komen is niet te zeggen. Misschien hebben ze wel veel marketing acties verricht, ha, ha”, lacht Paul.

Andere zaken die opvallen is dat, vergeleken met 2019, Queen terug in de lijst staat met maar liefst negen nummers. “Zo’n 750 nummers vallen helaas buiten de boot vanwege onvoldoende stemmen. We hadden makkelijk een Zaanse Top1000 kunnen maken”, aldus Paul.

Zaanradio en op ZaanTV
In tegenstelling tot de eerste berichten komt de uitzending nu vanuit de studio van Zaanradio in Zaandam en niet vanuit het Wapen van Wormer. “Door de coronamaatregelen kunnen we ook helaas geen publiek ontvangen. Gelukkig is wel alles te volgen via Zaanradio/ZaanTV”, licht Paul toe. Het driedaagse muziekfeestje mag dan een uurtje later officieel worden geopend, om 09.00 uur wordt er al vooruit geblikt via Zaanradio. Stof tot praten is er volop want los van de muziek zelf staat er genoeg te gebeuren.

Popquiz
Zo kunnen luisteraars meespelen met de popquiz tegen een andere luisteraar of artiest. Opgeven via popquiz@zaansetop500.nl. Vergeet niet uw naam en mobiele nummer door te geven. Als de datum/tijd afspraak past, dan ontvangt de luisteraar een uitnodiging via een link. Je komt dan live in de uitzending. Elke deelnemer aan de popquiz ontvangt een leuk prijsje, ongeacht de uitslag.

Optredens
Tussen de nummers van de lijst door treden tal van Zaanse artiesten op. Zo pakken onder meer Marcel Kramer, Glenn de Koning, Gerard Doorgeest, OneM!ke, en Alexander Broussard de microfoon op voor een spetterend optreden. Je kunt ook in de popquiz spelen tegen de Zaanse zanger Jan Sjouwerman en/of bandleden van Roberto Jacketti & The Scooters op zondagavond. Zo komen voorman Erik van der Hoff en Jeroen Booy naar de studio.

Interview
Uiteraard ontbreekt ook Rob Hendriks niet in het programma. De schrijver van het boek De Zaanse Pophistorie vertelt niet alleen hoe zijn boek tot stand is gekomen, hij zal ook Klaas Versteeg en Joop Tromp van de Dizzy Man’s Band interviewen.

Dankwoord
“Los van een dankwoord aan onze sponsors en medewerkers van lokale omroepen uit andere gebieden wil ik een speciaal dankwoord geven aan Robert Veerman. Hij heeft de stemmodule ontwikkeld. Een huzarenklus met een achterliggende database met 11.000 artiesten en 27.000 tracks. En, last but not least wil ik natuurlijk alle stemmers bedanken! We zijn er klaar voor!”, zegt Paul.

Uitzending
De uitzending vindt vanaf 10.00 uur plaats op 10, 11 en 12 december en is te volgen via internet en etherfrequentie 107.1 FM van Zaanradio en via het televisiekanaal van ZaanTV. Zie voor meer informatie over frequenties en tv-kanalen vanzelfsprekend ook www.rtvzaanstreek.nl


Met dank aan Rodi Media/Dirk Karten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl