Zaanse voetbaltalenten proeven sfeer bij BVO's

29-01-2021 15:09

Zaanse voetbaltalenten proeven sfeer bij BVO's

STREEK - Ooit was onze streek in het meisjes- en vrouwenvoetbal toonaaangevend. Talrijke sportieve resultaten werden behaald door KFC en later WFC/Fortuna Wormerveer. Met de introductie van het betaalde vrouwenvoetbal moest m.n. Fortuna als damesclub flink inleveren. AZ plukte de vruchten van de gedegen opleiding en aantrekkelijkheid. Het is nu - vele jaren later - AFC Ajax dat een sterke vrouwentak heeft. En de scouts daarvan hebben Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia, spelend in de Fortuna JO16-1, in beeld. Ook Sem de Haas, talentvol keeper van KFC JO14-1, is opgevallen en proeft sfeer bij AZ.

Sinds het seizoen 2018-2019 zijn ze bij AFC Ajax begonnen met het opleiden van talentvolle voetbalsters, leeftijd 15 t/m 18 jaar. ‘Deze speelsters spelen allemaal in ons talententeam’ zo legt Jessica van der Leest van de Planning & Coördinatie AFC Ajax uit. En zij is het ook die onze twee talenten heeft uitgenodigd voor een online presentatie over het Ajax Vrouwen talententeam.

Naast die online presentatie is er ook de intentie om, in ieder geval, drie keer mee te trainen met het talententeam. ‘De eerste training staat gepland op donderdagochtend 11 februari. Met de presentatie willen wij Samya en Daliyah inzicht geven over ons opleidingstraject.’


STAGE AZ
Dat Sem de Haas, talentvol keeper van KFC JO14-1, stage gaat lopen bij AZ is eveneens het vermelden waard. Dat KFC twee sterren partner zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen. Deze week mocht Sem twee keer zijn kunsten vertonen bij het AFAS Trainingscomplex op Sportpark Kalverhoek. Volgende week zal dat nog één keer het geval zijn en dan zal hij in spanning moeten afwachten. Zelf voelde hij zich in ieder geval goed in het AZ trainingspak.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl